Main Content

PRED SEZÓNOU: Ich čas nastal! Buffalo Sabres je pripravené na ďalší krok

nedeľa, 24. september 2023 13:32 | Autor: Róbert Kalnický

Buffalo Sabres
Buffalo Sabres | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 20. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnilo Buffalo Sabres. Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Buffalo Sabres - 82 - 42 - 33 - 7 - 296:300 - 91

Buffalo začalo vlani vystrkávať rohy. Po dlhej dobe sme Šable videli v pozíiciách, v ktorých mohli bojovať o play-off. Napokon však stratili na postupujúcu Floridu len jediný bodík, ktorý znamenal, že sezónu museli označiť ako neúspešnú. Napriek tomu Sabres potvrdili vzostupujúci trend a ukázali, že majú obrovský potenciál.

ODCHODY:

Craig Anderson - koniec kariéry

Malcolm Subban - St. Louis Blues

Vinnie Hinostroza - Pittsburgh Penguins

Ilya Lyubushkin - Anaheim Ducks

Bufalo počas tohtoročnej offseason neprišlo takmer o nikoho dôležitého. Ako najväčšia strata sa javí koniec kariéry skúseného brankára Craiga Andersona, ktorý profesionálnemu hokeju dal zbohom. Okrem neho v tíme skončili aj Malcolm Subban, Vinnie Hinostroza či Ilya Lyubushkin. Dovolíme si tvrdiť, že všetci traja sú nahraditeľní.

PRÍCHODY:

Erik Johnson - Colorado Avalanche

Connor Clifton - Boston Bruins

Dustin Tokarski - Pittsburgh Penguins

Zach Benson - draft

Buffalo taktiež pracovalo na príchode posíl. Do defenzívy prichádzajú Erik Johnson a Connor Clifton, ktorí majú zvýšiť kvalitu a konkurenciu v obrane tímu. Okrem nich do tímu prišiel aj brankár Dustin Tokarski, ktorý by mal plniť rolu druhého, resp. tretieho gólmana. Veľkým ziskom pre Šable môže byž Zach Benson, ktorého Buffalo draftovalo v prvom kole.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Devon Levi (Ukko-Pekka Luukkonen)

Obrana:

Mattias Samuelsson - Rasmus Dahlin

Owen Power - Connor Clifton

Henri Jokiharju - Erik Johnson

Útok:

Jeff Skinner - Tage Thompson - Alex Tuch

J.J. Peterka - Dylan Cozen - Casey Mittelstadt 

Jordan Greenway - Peyton Krebs - Victor Olofsson

Zemgus Girgensons - Tyson Jost - Kyle Okposo

Pri pohľade na zostavu Šablí môžeme konštatovať, že v tíme vidíme viacero lepších mien, ktoré by mohli potiahnuť Sabres do ďalších bojov. Na papieri vyzerá Sabres naozaj dobre, no bude potrebné, aby sa chytili od úvodných kôl. Problémom môže byť brankársky tandem Levi - Luukkonen, ktorí však majú obrovský potenciál.

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Buffalo Sabres je na vzostupe. V novej sezóne by sa Šable mali opäť posunúť o level vyššie a tentokrát by mali postúpiť aj do play-off. Vo Východnej konferencii to však nebudú mať jednoduché, no treba povedať, že Sabres by mohli byť čiernym koňom celej súťaže. Náš tip na umiestnenie je 12. miesto.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

V organizácii nájdeme aj jedného slovenského hokejistu. Maxim Štrbák bol draftovaný v druhom kole z celkovej 45. pozície. Ročník 2023/2024 by mal stráviť v NCAA na Univerzite v Michigane. V nováčikovskom kempe sa však uviedol vo výbornom svetle a s jeho výkonmi panovala spokojnosť.