Main Content

V Bostone je celú svoju kariéru: Novú zmluvu zatiaľ nedostal, prečo Bruins váhajú?

nedeľa, 24. september 2023 10:04 | Autor: Jakub Vaverka

Jake DeBrusk, James Neal
Jake DeBrusk, James Neal | zdroj: TASR

Kanadský útočník Jake DeBrusk vo svojej kariére zatiaľ v inom klube NHL ako v Bostone nehral. Mohlo by sa to ale čoskoro zmeniť, Bruins totiž váhajú s novým kontraktom pre tohto 26-ročného forwarda.

DeBruska draftovali Medvede v prvom kole v roku 2015 a od ročníka 2017/2018 pravidelne nastupuje v profilige. Momentálne má v NHL za sebou šesť sezón a v drese Bruins patrí medzi najspoľahlivejších hokejistov. 

Jakeova budúcnosť je v Bostone veľkou témou, zmluva mu platí do leta 2024, pričom stále neprišlo predĺženie spolupráce. „Chceli by sme vedieť, či má Jake záujem tu ostať s nami," povedal GM Bruins Don Sweeney. „Hádam nájdeme spoločné riešenie. Nebudem o ničom hovoriť verejne, chceme zistiť, ako sa veci majú." 

Samotný DeBrusk to vidí jasne: „Keď príde na rokovania o novom kontrakte, potrebujete dve strany, aby z toho mohlo niečo vzniknúť. Môže sa stať čokoľvek." V tejto chvíli je pravdepodobné, že Jake DeBrusk premiérovo zmení v NHL adresu, ale faktom ostáva, že Boston si nemôže príliš dovoliť prísť o ďalšieho skúseného hokejistu.