Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 23. kola Corgoň ligy - víkend

sobota, 24. marec 2012 12:27 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 23. kola Corgoň ligy - víkend
PRE TIPUJÚCICH: Preview 23. kola Corgoň ligy - víkend | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie zápasy Corgoň ligy. Mužstvá sa stretávajú už tretíkrát v sezóne a mali by sa tak už dôkladne poznať. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 23. kola Corgoň ligy.


Slovan Bratislava - AS Trenčín

Sobota 24. marca  o 14:30 h, rozhodujú Leško - Balko, Tomčík

Aby Slovan obhájil aspoň jednu trofej, bude musieť naplno bodovať hlavne doma. Keďže úradujúci majster príde momentálne po každom zápase minimálne o jedného hráča, angažoval ľavo nohého obrancu Romana Konečného. To Trenčania nemajú žiadne väčšie problémy s kádrom a po dlho očakávanej výhre sa tešia na zápas do Bratislavy. So Slovanom si už v tejto sezóne merali sily 3-krát, ale víťazstvo ešte nezaznamenali. To posledné zaznamenal Trenčín nad Slovanom až pred takmer 8 rokmi. Ligový zápas v Trenčíne (2:2) priniesol futbal výbornej úrovne a niečo podobné sa môže odohrať aj dnes. Trenčín rozhodne nepríde iba brániť a preto sa konečne aj domáci futbalisti môžu prezentovať dobrým výkonom na jar. Body im síce nechýbajú, ale kvalitné výkony z prípravy sa vytratili hneď v prvom zápase.

Zaujímavosťou je fakt, že Slovan je na domácom ihrisku najlepší v súťaži a naopak Trenčín na tých súperových najhorší.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Obžera (zranenia), Pauschek, Šebo, Smetana, Piroska (otázny štart), Grendel (trest)
Trenčín: Godál (trest), Depetris (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Kladrubský, Had, Kolčák – Milinkovič, Kopúnek, Piliev – Mészáros, Smetana, Halenár
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Ševela, Holúbek – Baez – Peltier, V. Horváth, Hlohovský – Salinas – Depetris


Ako tipovať - Favoritom sú domáci (kurz 1,25), ale Trenčín príde do Bratislavy s veľkým odhodlaním. Odkedy stavili v Trenčíne na legionárov sa tieto mužstvá stretli 4-krát a vždy dali obaja v zápase aspoň po góle (kurz 2,06).



Banská Bystrica - FC Nitra

Sobota 24. marca  o 14:30 h, rozhodujú Sedlák - Benko, Kubačka

Obe mužstvá pred týždňom po dlhšej dobe vyhrali súťažný zápas a v tomto smere budú chcieť pokračovať. Susedia v tabuľke majú rovnaký počet bodov a Banská Bystrica má iba o jeden gól lepšie skóre. Vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne je ale mierne lepšia Nitra. Práve víťazstvo Nitry (2:1) v prvom kole na pôde vojakov, ako keby určilo smer, že Nitrania budú v tejto sezóne úspešnejší na ihriskách súperov. Vonku sa presadzujú vďaka dôslednej defenzíve a protiútokom a práve takto budú hrať aj pod Urpínom. Domáci si pred zápasom uctia svoju ikonu Bažíka, ktorý pred týždňom za nich odohral 200. súťažný zápas, ale priestor dostávajú v ich zostave už mladší hráči. A tí sa pokúsia prelomiť sériu troch zápasov bez víťazstva proti Nitre.

Chýbajú
Banská Bystrica: Brašeň (zranenie)
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý (zranenie), Cléber, Paukner, Grman (otázny štart)

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Pančík, Považanec, Hlinka, Hučko – Augustín – Matúš
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Murín, Tóth, Harbuľák – Boszorád, Šimončič, F. Moravčík, Cléber – Soumah – Kroupa


Ako tipovať -Banská Bystrica sa na domácom trávniku pokúsi po týždni opäť bodovať naplno, ale tentoraz to bude mať oveľa ťažšie ako proti Ružomberku, ktorý jej víťazstvo priam daroval. Bude to vyrovnaný zápas a v takých sa často zrodí remíza (kurz 3,2).



FK Senica - Tatran Prešov

Sobota 24. marca  o 17:30 h, rozhodujú Samotný - R. Sluk, Žákech

Seničania v týždni postúpili do semifinále národného pohára, ale stálo ich to veľmi veľa síl a tie im môžu v dnešnom zápase chýbať. Iba z tribúny ich bude sledovať tréner Griga a tak hráči musia dokázať, že aj bez neho na lavičke vedia podať dobrý výkon. Výrazne im bude chýbať M. Ďurica, ktorý dokáže tvoriť akcie a náhradu za neho v Senice nemajú. Ale Prešov nebude len brániť a tak môžu využiť hlavne rýchlych hráčov na protiútoky. Prešovčania po dnešnom zápase zostávajú až do utorka v Senci, aby sa dôkladne pripravili na zápas o záchranu v Dunajskej Strede. Tam sa bude lámať ich život v Corgoň lige a preto bude zaujímavé, či už náhodou nebudú myslieť viac na nasledujúci zápas. Posledné víťazstvo dosiahol Prešov nad Senicou na deň presne pred 2 rokmi. Odvtedy prehral z 5 zápasov až 4.

Chýbajú
Senica: Pillár, M. Ďurica, Kalabiška (zranenie), J. Gajdošík, Černý (otázny štart)
Prešov: Macko, P. Petráš (trest)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Pavlík, Leal – Kóňa, Križko – Jar. Diviš, Wijlaars, Černý – Blackburn
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Štetina, Piter-Bučko, Krob – Krajník – Papaj, Zošák, Katona, Lysjuk – Střihavka

Ako tipovať - Senica si nemôže dovoliť prehrať druhý krát v domácom prostredí po sebe. Ale kvôli únave a stratám to budú mať domáci ťažké. Preto jej prípadná výhra bude veľmi tesná a prekvapenie sa dá taktiež očakávať. Preto využite handicap a tip X2 (kurz 1,48).



MŠK Žilina - MFK Košice

Sobota 24. marca  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Súkeníková, Špivák

Po týždni sa vedúci celok tabuľky predstaví opäť doma, podobne ako Košice vonku. Žilina zatiaľ nestratila na jar ani bod a túto bilanciu bude chcieť predĺžiť. No ani Košice nestratili na jar žiaden bod na ihriskách súperov. No Košiciam sa v Žiline v poslednej dobe nedarí, ale na začiatku sezóny dokázali pod Dubňom bodovať a minimálne na to si trúfajú aj dnes. Určite proti tomu, bude ich bývalý kanonier Novák, ktorý by sa mal predstaviť v základnej zostave Žiliny, keď sa mu otvorilo miesto po zranení Ceesaya. Košičania sa tentoraz budú musia zaobísť bez dvoch stabilných hráčov (Viazanko, Pačinda), pretože absentujú pre trest. A tak tréner hostí Šimčo bude musieť trochu improvizovať v stredovej formácií. Bude zaujímavé, či sa opäť pri zápase Košíc na jar zrodí výsledok 1:0.

Chýbajú
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay (zranenie), angelovič (choroba), Piaček (otázny štart)
Košice: U. Matič (zranenie), Viazanko, Pačinda (trest)

Predpokladané zostavy

Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský –  Barčík, Bello, Pich – Majtán, Novák
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola, Šinglár – Karaš, K. Kuzma, Bukata – Diaby


Ako tipovať - Nielen tabuľkové postavenie, ale hlavne bilancia zo vzájomných zápasov favorizuje tím domácich (kurz 1,33). No hostia už na jar ukázali, že ich treba brať vážne a ak podajú podobný výkon, môže sa zrodiť aj prekvapenie a tip X2 s pomocou handicapu je zaujímavý (kurz 1,66).



Zlaté Moravce - MFK Ružomberok

Sobota 24. marca  o 17:30 h, rozhodujú Hracho - Vorel, Brendza

Ďalší zápas susedov v tabuľke a tento súboj napovie, ktoré mužstvo bude bojovať o pohárové miestenky, ktoré obom pomaličky utekajú. Je to dôsledkom toho, že obe mužstvá nehrajú na jar ideálne a tak vkladajú do tohto zápasu veľkú nádej, že sa všetko na dobre obráti. Domácich aj v tomto kole prenasledujú absencie a tak tréner Jarábek bude musieť opäť ťahať zostavu asi iba z rukáva. Hostia sa snažia zmeniť hru a výsledky novými účesmi, ale na trávniku im takéto veci rozhodne nepomôžu. Sériu 6 neúspešných stretnutí budú musieť prelomiť hlavne v hlavách a k tomu im môže pomôcť aj výsledok posledného vzájomného zápasu, ktorý vyhrali doma 4:0. To Zlaté Moravce si radšej spomenú na prvé kolo sezóny v ktorom vyhrali na dnešným súperov 1:0.

Chýbajú
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát, Brčák, Bernáth (zranenie), Paur, Majerník (trest), Hodek (otázny štart)
Ružomberok: Gallo (zranenie), Skalák (trest)

Predpokladané zostavy

Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pet. Farkaš, Chren, Husár – Pavlovič – Orávik, Babic, Luhový, Candrák – Hodek
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – Serečin, Vavrík, Ďubek, Oboya – Markovič, Masaryk


Ako tipovať - Ťažko odhadovať aký výsledok bude mať tento zápas, ale obe mužstvá už potrebujú 3 body. Keď sa pozrieme na výsledky týchto mužstiev zistíme, že v ich zápasoch nepadá často 3 a viac gólov a preto by maximálne 2 góly v zápase neprekvapili (kurz 1,62).