Main Content

Manchester United konečne vyhral: City s triumfom, Haaland s gólom + zatmenie Rodriho

nedeľa, 24. september 2023 09:08 | Autor: TASR

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom zápase 6. kola Premier League doma proti Nottinghamu Forest 2:0 a pripísali si šiesty triumf za sebou. Obhajcovia titulu sú s 18 bodmi na čele tabuľky, druhý Tottenham Hotspur stráca päť bodov a v nedeľu ho čaká šláger na ihrisku štvrtého Arsenalu.

"Citizens" sa na domácej pôde ujali vedenia už v 7. minúte, Rodri poslal center za obranu na nabiehajúceho Kylea Walkera, ktorý prihral Philovi Fodenovi a ten nezaváhal. O sedem minút neskôr viedli už o dva góly. Letná posila Matheus Nunes našiel centrom Erlinga Haalanda, ktorý sa presadil hlavičkou. Pre nórskeho kanoniera to bol ôsmy gól v sezóne a suverénne je najlepší strelec súťaže.

City však nevyšiel začiatok druhého polčasu, keď po niekoľkých sekundách videl červenú kartu Rodri. Španielsky stredopoliar zasiahol Morgana Gibbsa-Whitea do krku. Nottingham sa to snažil využiť a znížiť, ale nepodarilo sa mu prekonať brankára Edersona. Manchester United ukončil sériu dvoch prehier, keď zvíťazil na ihrisku Burnley 1:0. O jediný gól duelu sa tesne pred prestávkou postaral Bruno Fernandes.

Nováčikovi z Lutonu sa podarilo v šiestom kole prvýkrát zabodovať, keď remizoval doma s Wolverhamptonom Wanderers 1:1. Hostia hrali od 38. minúty bez vylúčeného Jeana-Ricnera Bellegardeho. Ten sa dostal na zemi do súboja s Tomom Lockyerom a kopol ho do slabín. Wolverhampton sa však nevzdal a po prestávke sa dostal do vedenia, keď skóroval Pedro Nato.

Carlton Morris však v 65. minúte premenenou penaltou zariadil pre domácich prvý bod medzi elitou. Súboj medzi Crystal Palace a FC Fulham sa napriek viacerým šanciam na oboch stranách skončil bezgólovou remízou. Hráči Evertonu dokázali triumfovať na ihrisku Brentfordu 3:1. Hosťom sa prvýkrát v sezóne podarilo získať tri body a dostať sa z pásma zostupu. Domáci prehrali druhýkrát za sebou a sú na 12. pozícii.