Main Content

Humenné je zatiaľ beznádejne posledné: Víťaz SHL čaká v Extralige na prvý bod

piatok, 22. september 2023 20:07 | Autor: TASR

Humenné
Humenné | zdroj: TASR

V treťom kole hokejovej Tipos extraligy si Banská Bystrica pripísala prvé víťazstvo v sezóne. Na svojom ľade pokorila nováčika z Humenného 6:4 a odlepila sa z dna tabuľky. Naopak, východniari stále čakajú na prvý historický extraligový bod a okupujú poslednú priečku.

V prvej tretine išli do vedenia domáci v presilovke z dorážky Bíreša, lenže hostia odpovedali o 23 sekúnd Horvátom, ktorý prestrelil Belányiho. Napokon išli na prestávku spokojnejší ´barani´ po góle Turnbulla z medzikružia, keď tečovaný puk zapadol k žrdi.

V strednom dejstve hokejisti spod Urpína navýšili vedenie na 4:1 po góloch legionárov Velu a Wilkinsa, lenže aj na opačnej strane dostali veľa priestoru legionári, využili toho Paršin a Kuru - 4:3. Bystričania sa upokojili na začiatku druhej tretiny dvoma rýchlymi gólmi po dorážke Gašpara a tvrdej strele Ďatelinku od modrej čiary v presilovke.

Za to ich potrestal v 47. minúte po šikovnej práci Pereskokova Kuru, ale záver už domáci ustáli, keď neinkasovali ani v stosekundovom dvojnásobnom oslabení.

3. kolo TEL:

HC ´05 Banská Bystrica – HC 19 Humenné 6:4 (2:1, 2:2, 2:1)

Góly: 14. Bíreš (Žitný, Bačík), 16. Turnbull (Vela), 21. Vela (Wilkins, Turnbull), 29. Wilkins (Vela), 42. Gašpar (Bíreš, Wilde), 44. Ďatelinka (Wilde, Turnbull) – 15. Horvát (Borov, Krajňák), 32. Paršin (Pereskokov), 37. Kuru (Kriška), 47. Kuru (Pereskokov, Handlovský).

Rozhodovali: Crman, M. Korba – Bogdaň, D. Konc ml., vylúčení na 2. min: 5:3, presilovky: 2:0, oslabenia 0:0, 1623 divákov

Banská Bystrica: Belányi – Hora, Bačik, Wilde, Ďatelinka, Holenda, Dame-Malka, Žabka – Wilkins, Vela, Turnbull – Gašpar, Bíreš, Žitný – R. Faith, Sojka, Matoušek – Štrauch, Stránsky, Plančár

Humenné: Kozel – Diakov, Novota, Meliško, Sergienko, Novický, Glazkov – Kriška, Pavlovs, Handlovský – Pereskokov, Kuru, Paršin – Lačný, Linet, Lapšanský – Horvát, Krajňák, Borov