Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (22.9.): Patrick Kane na lane nového tímu, interes o Haláka i Martin Mišiak

piatok, 22. september 2023 10:49 | Autor: Róbert Kalnický

Bačo a Mišiak
Bačo a Mišiak | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Fínsky útočník sa vracia do Európy

Saku Mäenalanen si po predčasnom konci v Colorade Avalanche našiel nového zamestnávateľa. Kariéra urasteného fínskeho útočníka bude pokračovať v Európe. Na spolupráci sa dohodol so švajčiarským tímom SCL Tigers. Mäenalanen sa nedokázal presadiť v prvom tíme Colorada a jeho sen o najlepšej hokejovej lige sveta sa rozplynul.

Peter Cehlárik sa dočkal

Prvého gólu v novom ročníku švédskej SHL sa dočkal slovenský útočník Peter Cehlárik. 28-ročný žilinský rodák si na prvý presný zásah počkal do svojho tretieho vystúpenia v novom ročníku. Cehlárik pomohol Leksandu k triumfu 4:1 nad Rögle. Po troch zápasoch má na konte 3 zápasy, v ktorých strelil 1 gól a pridal 1 asistenciu.

V kempe Chicaga len Martin Mišiak

Martin Mišiak dostal pozvánku do hlavného kempu Chicaga Blackhawks. Adam Gajan sa medzi hráčmi Čiernych jastrabov nepredstaví, nakoľko dnes v noci mu odštartovala sezóna v USHL za Green Bay Gamblers. Medzi lídrami Hawks by mal v novej sezóne byť aj Connor Bedard.

Nový záujemca o Haláka?

Jaroslav Halák by mal v najbližších dňoch podpísať kontrakt v Colorade Avalanche. Informácie zo zámoria však dávajú do popredia ďalší tím, ktorý by o slovenského gólmana mohol zaútočiť v prípade, že sa s Lavínami nedohodne. Je to Columbus Blue Jackets, ktorý prejavil interes o jeho služby. Najskôr by však musel absolvovať profesionálny try-out.

Buffalo Sabres žhaví telefóny

Predstavitelia Buffala Sabres žhavia telefóny. Linka medzi zástupcami Sabres a Patrickom Kaneom sa vo veľkom zahrieva. Dôvodom je eminetný záujem o návrat amerického útočníka do tímu z rodného mesta. Kane však potrebuje ešte minimálne mesiac na to, aby zregeneroval po zranení.