Main Content

Fenerbahce uspelo a teraz príde do Trnavy: Aston Villa prekvapilo prehrala v Poľsku

piatok, 22. september 2023 09:19 | Autor: TASR

Edin Džeko
Edin Džeko | zdroj: Fenerbahçe SK/ twitter

Futbalisti Fenerbahce Istanbul zvíťazili v H-skupine Európskej konferenčnej ligy doma nad FC Nordsjaelland 3:1.

Turecký tím si vybudoval dvojgólový náskok už v prvom polčase, krátko po prestávke pridal tretí presný zásah Serdar Aziz. V druhom stretnutí "háčka" prehral slovenský zástupca FC Spartak Trnava na ihrisku bulharského šampióna Ludogorca Razgrad vysoko 0:4.

KRC Genk remizoval doma s Fiorentinou 2:2, stredopoliar belgického tímu Patrik Hrošovský zasiahol do hry až v 87. minúte. O oba presné zásahy finalistu uplynulého ročníka súťaže sa postaral stopér Luca Ranieri, bod pre Genk zariadil v 85. minúte Mark McKenzie. V druhom stretnutí "efka" si Ferencváros Budapešť poradil so srbskými Čukaričkami 3:1.

V E-skupine dokázala Aston Villa dvakrát dotiahnuť manko proti Legii Varšava. Na druhý presný zásah Albánca Ernesta Muciho z 51. minúty však už účastník anglickej Premier League nenašiel odpoveď a prekvapujúco prehral 2:3. V tej istej skupine viedol Alkmaar po prvom polčase v Mostare 3:0, no domáci Zrinjski sa po prestávke vypäl k hrdinskému výkonu a dokázal otočiť na 4:3. Dva jeho góly vrátane víťazného strelil Zvonimir Kožulj.