Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (21.9.): Koniec spoluhráča Juraja Slafkovského, smútok fínskeho útočníka i Martin Gernát

štvrtok, 21. september 2023 09:33 | Autor: Róbert Kalnický

Paul Byron
Paul Byron | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Fínovi to nevyšlo ani v Colorade

Fínsky hokejový útočník Saku Mäenalanen skončil v Colorade Avalanche ešte pred začiatkom predsezónneho kempu. Úspešný hokejista z krajiny tisícich jazier sa nedokázal usadiť ani v tomto tíme kanadsko-americkej NHL a všetko nasvedčuje tomu, že sa blíži jeho koniec v najlepšej hokejovej súťaži sveta.

Boston Bruins vymenoval kapitána

Boston Bruins predstavil meno nového kapitána. Nástupcom Patricea Bergerona či Zdena Cháru je Kanaďan Brad Marchand. Jeden z najnenávidenejších hráčov profiligy strávil celú svoju profesionálnu kariéru v organizácii Bruins. Od ročníka 2018/2019 bol asistentom kapitána, teraz sa jeho funkcia mení.

Los Angeles skúma možnosti

Los Angeles Kings vyvíja aktivitu na prestupovom trhu. Smerom von z tímu by mohol v najbližších týždňoch odísť kanadský mladík Quinton Byfield, ktorého Králi draftovali z druhého miesta v roku 2020. Prekvapivá informácia má však aj svoje odôvodnenie. Kings chcú doplniť tandem Fiala - Dubois vhodným adeptom.

Spoluhráč Slafkovského sa lúči

Kanadský hokejový útočník Paul Byron sa rozhodol zakončiť svoju profesionálnu kariéru. 34-ročný forward vynechal kvôli zraneniam celú uplynulú sezónu a hovorilo sa o tom, že k tímu Habs by sa mohol pripojiť počas aktuálneho ročníka. Byron tak skutočne urobí, ale už v pozícii v trénerskom štábe.

Gernát opäť bodoval

Slovenský obranca Martin Gernát sa presadil v KHL. Lokomotiv Jaroslavľ nastúpil na zápas proti Dinamu Minsk, na ľade ktorého uspel pomerom 4:1. Bod za asistenciu pri prvom góle Lokomotivu, ktorý padol v 30. sekunde, si pripísal aj Slovák Martin Gernát.