Main Content

Juraj Slafkovský má nového spoluhráča: Canadiens sa dostali do výmeny s Vancouverom

streda, 20. september 2023 14:58 | Autor: TASR

Casey DeSmith
Casey DeSmith | zdroj: TASR

Americký hokejový brankár Casey DeSmith sa sťahuje z Montrealu do Vancouveru. Canucks ho získali výmenou za útočníka Tannera Pearsona a voľbu v 3. kole draftu NHL v roku 2025.

Tridsaťdvaročný DeSmith chytal v doterajšej kariére v profilige za Pittsburgh. Montreal ho získal v auguste v rámci trojčlennej výmeny so San Jose Sharks a Penguins. V minulej sezóne dosiahol svoje kariérne maximum, keď nastúpil v 38 stretnutiach, pričom dosiahol 90,5-percentnú úspešnosť zákrokov a mal priemer 3,17 inkasovaného gólu na zápas.

"Tešíme sa z toho, že náš káder doplníme o brankársku posilu, ktorou je veterán Casey DeSmith. Jeho skúsenosti a všestrannosť nám poskytnú viac možností a stability v bránkovisku," uviedol generálny manažér Patrik Allvin podľa oficiálnej stránky Vancouveru.

Pearson odohral v ročníku 2022/23 za Canucks 14 zápasov a zaznamenal päť bodov (1+4). Tridsaťjedenročného krídelníka draftoval Los Angeles v roku 2012 v prvom kole (30. miesto). S mužstvom vyhral v roku 2014 Stanleyho pohár, súčasťou mužstva bol aj slovenský útočník Marián Gáborík. V novembri 2018 ho Kings vymenili do Pittsburghu za útočníka Carla Hagelina. O tri mesiace neskôr sa však opäť sťahoval do Vancouveru, kde odohral necelých päť sezón. "V mene organizácie Canucks sme Tannerovi Pearsonovi veľmi vďační za jeho prínos a úsilie, ktoré vynaložil počas uplynulých piatich sezón," konštatoval Allvin.