Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (20.9.): Jozef Stümpel sa vracia na ľad, Trebišov má nového trénera a ruská posila v Detve

streda, 20. september 2023 11:48 | Autor: Róbert Kalnický

Jozef Stümpel
Jozef Stümpel | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Trebišov predstavil meno trénera

HK STEEL TEAM Trebišov sa po desiatich rokoch vracia do TIPOS SHL. Nováčik druhej najvyššej súťaže sa včera dozvedel o svojej promócii vyššie, teraz predstavil hlavného trénera. Je ním 35-ročný Dušan Kobeľa, ktorý v uplynulom ročníku bol hrajúcim asistentom trénera. Kobeľa v Trebišove zároveň zastáva funkciu šéftrénera mládeže.

Detva angažovala ruského obrancu

HK Detva sa dohodol na podmienkach spolupráce s ruským obrancom Mikhailom Shisterovom. 22-ročný zadák v uplynulom ročníku hral za Rimavskú Sobotu, no do postupu do TIPOS SHL sa v tíme neudržal. V Detve je pripravený na novú výzvu a debutovať by mal už zajtra proti Martinu.

Dukla Trenčín draží dresy legiend

HK Dukla Trenčín pripravil pre fanúšikov dražbu špeciálnych dresov. Na oficiálnom webe Vojakov sa fanúšikovia aktívne zapájajú do dražby dresov Mariána Hossu a Mariána Gáboríka, ktorí hádzali čestné buly v úvodnom domácom zápase Dukly v tomto ročníku. Koniec dražby ja naplánovaný na 23. september.

Novinky v Humennom

HC 19 Humenné pokračuje v modernizácii svojho zimného štadióna. Po postupe do Tipos Extraligy už Levy absolvovali domáci duel proti Slovanu Bratislava (3:8), avšak v zlepšovaní podmienok pre fanúšikov pokračujú. Pod Vihorlatom sa pochválili nainštalovaním ďalších turniketov, ktoré pomáhajú pri regulácii vstupu na zimný štadión.

Jozef Stümpel sa vracia

V druhej hokejovej lige bude opäť hrávať aj Jozef Stümpel. Skúsený slovenský majster sveta pomôže Leviciam k naštartovaniu svojej púte v našej tretej najvyššej súťaži. Stümpel naposledy pôsobil v Žiari nad Hronom v sezóne 2019/2020. V druhej lige je vo veku 51 rokov najstarším hráčom.