Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (20.9.): Tomáš Jurčo, známy Rus na skúške. Má Halák podpísaný kontrakt?

streda, 20. september 2023 11:36 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Tomáš Jurčo nemá stále klub

Slovenský útočník Tomáš Jurčo stále čaká na podpis zmluvy v novej sezóne. Košický rodák v uplynulom ročníku hral za čínsky Kunlun v KHL, no v aktuálnej sezóne nemá podpísaný kontrakt zatiaľ nikde. Podľa posledných reportov ostáva pre medailistu z Pekingu prioritou zahraničný angažmán.

Artyom Anisimov zabojuje o NHL

Detroit Red Wings pozval na profesionálny try-out ruského útočníka Artyoma Anisimova. Skúsený center v uplynulom ročníku pôsobil na farme Philadelphie Flyers, no do profiligy sa nedostal. 35-ročný rodák z Jaroslavle sa do tréningového kempu Červených krídel zapojí spoločne s brankárom Michaelom Hutchinsonom.

Nový konkurent pre Slafkovského

Juraj Slafkovský má nového spoluhráča v Montreale Canadiens. V noci z utorka na stredu sa upiekol trejd medzi Canadiens a Vancouverom Canucks. Kosatky v rámci výmeny prijali brankára Caseyho DeSmitha, opačným smerom sa sťahuje útočník Tanner Pearson a voľba v treťom kole draftu.

Má už Jaroslav Halák podpísaný kontrakt?

Ohľadom Jaroslava Haláka je rušno. Včera večer obleteli médiá informácie o tom, že skúsený ružinovský rodák podpísal kontrakt v Colorade Avalanche. Žiadne oficiálne potvrdenie však stále neprišlo, no podľa viacerých reportov je len otázkou času, kedy bude spolupráca oznámená ako oficiálna.

Libor Nemec má univerzitu

Kariéra Libora Nemca bude po pôsobení v Green Bay Gamblers (USHL) pokračovať na prestížnej NCAA. Slovenský reprezentant do 20 rokov sa dohodol na spolupráci s UMass Lowell River Hawks, v drese ktorého v minulosti pôsobil aj Marek Korenčík.