Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (19.9.): Nový účastník TIPOS SHL, zmeny v Extralige žien a zmeny v Nitre?

utorok, 19. september 2023 18:10 | Autor: Róbert Kalnický

Antonín Stavjaňa
Antonín Stavjaňa | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Trebišov bude hrať TIPOS SHL

HK STEEL TEAM Trebišov splnil všetky podmienky pre udelenie licencie do TIPOS SHL. Minuloročný účastník tretej najvyššej súťaže sa do SHL vracia po desaťročnej pauze. O udelení licencie informoval dnes Slovenský zväz ľadového hokeja. Ostrý štart Trebišova je naplánovaný na piatok v domácom prostredí.

Ženská liga má nového účastníka

V ženskej najvyššej súťaži bude v novej sezóne pôsobiť deväť účastníkov. Od ročníka 2023/2024 sa v Extralige žien predstaví aj HC Slovan Bratislava, ktorý bude hrať s licenciou od HC ŠKP Bratislava. Majstrovský titul budú obhajovať hokejistky Martina, ktoré vo vlaňajšom finále porazili Popradčanky.

V Extralige juniorov žiari známe meno

Extraliga juniorov má za sebou prvé dva víkendy. Medzi strelcami hviezdi Tomáš Chrenko z Nitry, ktorý je jediným hráčom, ktorý sa dokázal presadiť v každom jednom zápase. Na čele tabušky strelcov však nesedí. Po úvodných stretnutiach ho prekonal Gregor Maliňák z Popradu.

Prídu zmeny v Nitre?

Český tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa nie je spokojný s príchodom legionárov. Po každom z dvoch odohratých zápasov uviedol, že sa bude zaoberať otázkov o hráčoch zo zahraničia. Podľa jeho slov totiž musia byť rozdieloví, takže sa pod Zoborom budú touto otázkou zaoberať. Príde zmena už čoskoro?

Poznáme ceny vstupeniek Extraligistov

V Tipos Extralige sme spoznali ceny lístkov na zápasy. Najlacnejšie vstupenky na svoje stretnutia predáva HKM Zvolen (od 6 EUR), najdrahšie vstupenky zas má Slovan Bratislava (od 12 EUR). Kompletný graf si môžete prezrieť na fotografii.