Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (19.9): Nový klub Libora Nemca, ďalší Slovák na univerzite a Patrick Kane v Toronte?

utorok, 19. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Libor Nemec
Libor Nemec | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Peter Císar po zmene dresu našiel ďalší tím

Slovenský hokejový útočník Peter Císar bude v novej sezóne hrať USHL v tíme Fargo Forces. Po ďalšom ročníku, ktorý strávi v juniorskej americkej súťaži, sa presunie na univerzitu do NCAA. Jeho pôsobiskom od sezóny 2024/2025 bude University of Maine. Informuje o tom portál eliteprospects.com.

Patrick Kane do Toronta?

Zámorím sa šíria špekulácie ohľadom možnej budúcnosti Patricka Kanea. Podľa posledných informácií je možnosť, že do boja o kanadskú hviezdu zabojujú predstavitelia Toronta Maple Leafs. V TML sú totiž údajne ochotní počkať na to, ako sa situácia okolo americkej hviezdy vyvinie.

Michal Krištof opäť bodoval

Slovenský hokejový útočník Michal Krištof bodoval aj v ďalšom stretnutí v KHL. Útočník HK Soči si pri výhre svojho celku nad Severstaľom Čerepovec pripísal bod za asistenciu. Jeden kanadský bod si pripísal aj aj Matvei Mičkov, pre ktorého to bol tretí zápas po odchode z Petrohradu.

Green Gay Gamblers podpísalo ďalšieho Slováka

Do tímu Green Bay Gamblers v USHL pribudol slovenský útočník Libor Nemec. Klub o tom informuje prostredníctvom webu a sociálnych sietí. Mladý forward sa v drese nového zamestnávateľa stretne aj s Adamom Gajanom. Viacerí odborníci v zámori pasujú Gamblers medzi favoritov nového ročníka prestížnej americkej juniorskej ligy.

Vzdá sa New Jersey svojho prvokolového výberu?

New Jersey Devils hľadá alternatívy na možnú výmenu. Zámorské média hovoria o tom, že hráči ako Alexander Holtz, Šimon Nemec či Luke Hughes majú isté miesto v organizácii, no poukazujú na meno Chasea Stillmana. 20-ročný útočník má síce podpísaný nováčikovský kontrakt, avšak o budúcnosti nemá rozhodnuté. Diabli Stillmana draftovali v roku 2021 z 29. pozície.