Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (18.9.): Mike Babcock, Marko Daňo i legendárny Jaromír Jágr

pondelok, 18. september 2023 10:02 | Autor: Róbert Kalnický

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Mike Babcock končí v Columbuse

Columbus Blue Jackets rozvizal spoluprácu s trénerom Mikeom Babcockom. Po nedávnom medializovanom s Boone Jennerom sa vedenie Modrokabátnikov priklonilo na stranu hráčov. Novým lodivodom CBJ sa stal Pascal Vincent, ktorý už počas tohto týždňa odštartuje tréningový kemp účastníka NHL.

Pokuta pre Marka Daňa

Slovenský hokejový útočník dostal dištanc od českej disciplinárnej komisie. Za prifilmovanie pádu mu predstavitelia českej najvyššej súťaže zoberú 10% zo základného platu. Navyše, Daňo včera za Třinec nastúpil proti Sparte Praha, no úradujúci český majster padol 2:3 po nájazdoch.

Jaromír Jágr sa vráti

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr potvrdil, že zasiahne aj do nového ročníka. V drese Kladna pridá už svoju 36. sezónu v profesionálnom hokeji. Vlani 51-ročný útočník odohral 26 zápasov, v ktorých strelil 5 gólov a pridal 9 asistencií.

New York Islanders je pripravený vymeniť prvokolového hráča

Podľa zdrojov zo zámoria sa otvára kolotoč rokovaní v New Yorku Islanders. Niekdajší prvokolový výber Oliver Wahlstrom nemá za sebou najlepšie roky a nedokázal naplniť očakávania. V uplynulej sezóne naskočil len do 35 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 9 asistencií.

Lotyšská legenda chce pokračovať

Skúsený lotyšský hokejový útočník Mikelis Redlihs chce pokračovať vo svojej kariére. Po minuloročnom pôsobení v Diname Riga je podľa tamojších médií blízko k podpisu zmluvy s rivalom s Prizmy Riga. V uplynulom ročníku bol Redlihs kapitánom Dinama a v 36 odohratých stretnutiach pozbieral 39 kanadských bodov.