Main Content

PRED SEZÓNOU: Dostane šancu aj Dvorský? Blues čakajú na nové výzvy

pondelok, 18. september 2023 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 23. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnilo St. Louis Blues.Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

St. Louis Blues - 82 - 37 - 38 - 7 - 263:301 - 81

St. Louis Blues zažilo v uplynulej sezóne veľké sklamanie. Bluesmani vstupovali do nového ročníka s veľkými očakávaniami, ktoré však nedokázali naplniť. Už na prelome rokov sa vedelo, že Blues s najväčšou pravdepodobnosťou vo vyraďovačkách budú chýbať. Nakoniec tím obsadil až 23. pozíciu.

ODCHODY:

Tyler Pitlick - New York Rangers

Logan Brown - Tampa Bay Lightning

Steven Santini - Los Angeles Kings

Matthew Highmore - Ottawa Senators

Thomas Greiss - koniec kariéry

Dmitri Samorukov - Wilkes-Barre/Scranton Penguins

Josh Leivo - Salavat Ufa

Azda najväčšou stratou v organizácii Blues je brankár Thomas Greiss, ktorý ukončil kariéru. Okrem neho v tíme končia útočníci, ktorí sa nachádzali na hrane prvého tímu a farmy.

PRÍCHODY:

Kevin Hayes - Philadelphia Flyers

MacKenzie MacEachern - Carolina Hurricanes

Wyatt Kalynuk - New York Rangers

Malcolm Subban - Buffalo Sabres

Josh Jacobs - Colorado Avalanche

Dalibor Dvorský - draft

Oskar Sundqvist - Minnesota Wild

V lete sa St. Louis pokúšalo posilniť najmä ofenzívne rady. Najväčšou hviezdou, ktorá prichádza do tímu Blues je Kevin Hayes. Okrem neho sa do organizácie vracia aj Oskar Sundqvist. Zaujímavou akvizíciou je aj Dalibor Dvorský, ktorého vedenie Blues zvolilo v drafte z celkovej desiatej pozície.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Jordan Binnington (Joel Hofer)

Obrana:

Nick Leddy - Colton Parayko

Torey Krug - Justin Faulk

Marco Scandella - Robert Bortuzzo

Útok:

Pavel Bučnevič - Robert Thomas - Jordan Kyrou

Brandon Saad - Brayden Schenn - Kasperi Kapanen

Jake Neighbours - Kevin Hayes - Jakub Vrána

Alexei Toropčenko - Oskar Sundqvist - Sammy Blais

Pri pohľade na zostavu Bluesmanov nám neostáva nič iné, len konštatovať, že sa jedná o veľkú kvalitu. Mladé pušky vhodne môžu doplniť Kevin Hayes či Oskar Sundqvist. Veľké očakávania budú aj od Jakuba Vránu, ktorý by sa mohol stať tichým tromfom St. Louis. Veľkými hviezdami budú Robert Thomas, Jorday Kyrou či Pavel Bučnevič.

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Po minuloročnom zlyhaní by tento rok Blues v play-off absentovať nemali. Veľkým otáznikom bude bránkovisko, v ktorom bude stáť Jordan Binnington. Jeho forma však je každú sezónu iná, takže ťažko predpovedať situáciu na nový ročník. St. Louis však má veľkú kvalitu na veľkých postoch. Náš tip na umiestnenie je 15. miesto.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

Slováci sú v organizácii St. Louis Blues hneď dvaja. Oboch Bluesmani draftovali počas tohto leta. Dalibor Dvorský už má podpísaný aj nováčikovský kontrakt a sezónu by mal odohrať vo Švédsku. Možný je aj jeho štart v profilige, avšak to bude iba v prípade, že Blues budú mimo pozícii play-off. Navyše, neočakáva sa, že mladučký Slovák do najlepšej hokejovej ligy sveta nazrie už tento rok. Druhým menom je Juraj Pekarčík. Urasteného slovenského reprezentanta si Blues zvolili v treťom kole. Pekarčík nemá podpísaný kontrakt a sezónu by mal stráviť v USHL.