Main Content

PRED SEZÓNOU: Fehy ako hlavná opora Capitals. Kto zastaví úpadok Washingtonu?

nedeľa, 17. september 2023 21:18 | Autor: Róbert Kalnický

Washington Capitals
Washington Capitals | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 25. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnil Washington Capitals Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Washington Capitals - 82 - 35 - 37 - 10 - 255:265 - 80

Washington Capitals má za sebou poriadne nevydarenú sezónu. Celok z hlavného mesta USA absentoval v play-off a jeho výsledky v celom ročníku boli veľkým sklamaním. Už v polovici sezóny sa hovorilo o tom, že Caps potrebujú prestavbu, no po dobrom úvode dôvody na ňu neboli. Washington sa však do play-off nedostal a tak sa o ročníku hovorilo ako o sklamaní.

ODCHODY:

Craig Smith - Dallas Stars

Conor Sheary - Tampa Bay Lightning

Matt Irwin - Vancouver Canucks

Connor Brown - Edmonton Oilers

Carl Hagelin - koniec kariéry

Straty utrpel Washington najmä v bottom six. Tím opúšťajú stálice ako Carl Hagelin, ktorý sa lúči s kariérou, či Conor Sheary, ktorý bude pokračovať v Tampe Bay. Po neúspešnom roku zmluvy nepredĺžili ani Matt Irwin, Connor Brown či Craig Smith. Napriek tomu si dovolíme tvrdiť, že títo hokejisti sú nahraditeľní.

PRÍCHODY:

Joel Edmundson - Montreal Canadiens

Max Pacioretty - Carolina Hurricanes

Matt Phillips - Calgary Flames

Chase Priskie - Anaheim Ducks

Pierrick Dubé - Laval Rocket

Andrew Cristall - draft

Najväčšou hviezdou sťahujúcou sa do Washingtonu je jednoznačne útočník Max Pacioretty. Americký forward však má za sebou náročnú sezónu, v ktorej ho trápili zranenia, takže je otázna jeho kondícia. Okrem neho do tímu pribudol aj Joel Edmundson. Od ostatných príchodov však očakávame zápasy v AHL.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Darcy Kuemper (Charlie Lindgren)

Obrana:

Martin Fehérváry - John Carlsson

Rasmus Sandin - Nick Jensen

Joel Edmundson - Trevor van Riemsdyk

Útok:

Alexander Ovečkin - Jevgenij Kuznecov - Tom Wilson

Sonny Milano - Nicklas Backström - T.J. Oshie

Joe Snively - Dylan Strome - Anthony Mantha

Alexej Protas - Nic Dowd - Nicolas Aubé-Kubel

Pri pohľade na zostavu Caps musíme konštatovať, že tím je na papieri slabší ako pred rokom. Washington najviac pociťuje odchody Erika Gustafssona, Dmitrija Orlova či Garnetta Hathawaya, ktorí tím vlani opustili počas Trade Deadline. Gro tímu však naďalej ostáva pokope, no treba povedať, že tento káder nemá dostatočnú kvantitu.

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Washington Capitals nebude v novej sezóne stúpať tabuľkou. Práve naopak. V tíme nevidíme dostatočne veľkú kvalitu a potenciál. Najvyše, ani vek sa nedá zastaviť. Náš tip na umiestnenie je 28. miesto.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

Martin Fehérváry v lete predĺžil kontrakt. Capitals sa na neho spoliehajú a budúcnosť slovenského obrancu je, zdá sa, ružová. Fehy by mal byť stabilnou súčasťou súpisky a v novom ročníku by mohol tráviť na ľade ešte viac času. Jeho parťákom by mal byť John Carlsson.