Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (17.9.): Košičania opäť suverénni, nové meno v Skalici aj zranený hráč Zvolena

nedeľa, 17. september 2023 19:07 | Autor: Róbert Kalnický

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Košičania v úvode sezóny valcujú

Hráči HC Košice si pripísali druhé suverénne víťazstvo v novom ročníku. Po výhre 4:1 nad Humenným sa podarilo zverencom Dana Cemana jednoznačne poraziť aj hráčov Banskej Bystrice. V Steel Aréne sa Oceliari blysli piatimi gólmi a svojho súpera porazili pomerom 5:1.

Mladíci sa chytili perfektne

Len do druhého zápasu v našej najvyššej súťaži čakali na svoje premiérové zásahy mladíci Tomáš Pobežal a Patrik Masnica. Pobežal sa revanšoval za svoje vylúčenie z prvého kola proti Novým Zámkom, Masnica nakopol Slovanistov k obratu v Humennom. V 48. minúte sa potom Masnica presadil ešte raz a ukázal, že bude pre Slovan dôležitým členom.

Zranenie hráča HKM Zvolen

Duel medzi Zvolenom a Michalovcami nedohral útočník HKM Drake Rymsha. V tretej tretine po sekere od Vladimíra Mihálika ľadoval svoju ruku, no napokon duel nedohral. Pre Bryndziarov to je veľmi zlá správa, nakoľko šikovný pravák strelil v tomto meraní síl do svojho zranenia dva góly.

Skalica si upísala hráča po mesačnej skúške

HK Skalica sa dohodol na kontrakte s Jakubom Fungáčom. 20-ročný rodák z Lučenca si už aj odkrútil debut v v drese Kráľov, no v zápase na ľade slovenskej osemnástky v Poprade sa presadiť nedokázal. V uplynulom ročníku Fungáč pôsobil prevažne v Brezne, sezónu dokončil v Bardejove.

Rimavská Sobota draží dresy

Tim HKM Rimavská Sovota draží dresy z prípravy na novú sezónu. Dražba prebieha na oficiálnej stránke klubu na sociálnej sieti Facebook. Vyvolávacia cena za kus je 20 EUR. Klub zároveň deklaruje, že fanúšikovia kúpou dresu podporia rozvoj do novej sezóny.