Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (17.9.): Slováci v zámorí, Martin Gernát v KHL i podmenky Paula Stastnyho

nedeľa, 17. september 2023 13:28 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Gernát
Martin Gernát | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Cestovanie legionára pokračuje

Kanadský hokejový útočník Zach Phillips, ktorý v minulosti pôsobil v Michalovciach, opäť mení klub. Po jeho dvanástich zápasoch vo farbách Dukly Michalovce ho čaká už piaty klub. Skúsený Kanaďan bude v novej sezóne hrať v tretej najvyššej nemeckej súťaži v tíme EV Duisburg.

Paul Stastny nechce try-out

Novinár Elliotte Friedman informuje o situácii Paula Stastnyho. Americký hokejový útočník nemá záujem podpísať try-out. Cieľom skúseného hokejového veterána je podpis zmluvy s tímom, ktorý mu bude garantovať priestor v prvom tíme. Situácia sa však vyvíja a Stastny naďalej čaká.

Slováci v NHL

Počas dnešnej noci sa do akcie v zápasoch prospektov tímov NHL dostalo do akcie až osem slovenských hokejistov. Najviac hviezdil Martin Chromiak, ktorý strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu. Do štatistík sa zapísal aj Martin Mišiak, ktorý asistoval na presný zásah Connora Bedarda.

Gernát bodoval v KHL

Martin Gernát sa pomaly, ale isto rozbieha v novej sezóne. Skúsený 30-ročný obranca dokázal zabodovať v zápase na ľade Kunlune pri výhre 4:0. Po štarte nového ročníka sa Gernátovi bodovo príliš nedarí. Zatiaľ má odohratých 6 stretnutí, v ktorých pri jeho mene svieti bilancia 0+2.

Minnesota pracuje na podpise zmluvy

Minnesota Wild pracuje na podpise nového kontraktu. Podľa viacerých zámorských zdrojov predstavitelia Divochov rokujú s útočníkom Jujharom Khairom. Khaira v uplynulom ročníku pôsobil v Chicagu Blachkawks, kde si v 51 zápasoch na konto pripísal 14 kanadských bodov.