Main Content

VIDEO: Brighton nedal Manchestru United šancu. The Seagulls s veľkým triumfom na Old Trafford

nedeľa, 17. september 2023 08:58 | Autor: TASR

Welbeck, Gross
Welbeck, Gross | zdroj: YouTube

Nedarí sa Manchestru United, ktorý prehral doma s Brightonom 1:3 a pripísal si ďalšiu nepríjemnú porážku v Premier League.

Manchestru United sa prvýkrát v histórii Premier League stalo, že prehral tri z úvodných piatich stretnutí v sezóne. Tréner Erik ten Hag však po lekcii od Brightonu odmietol tvrdenia o kríze: "Toto slovo by som nepoužil, no z úvodu sezóny sme veľmi sklamaní. Od United sa právom očakávajú víťazstvá a my sme už tretíkrát v sezóne vyšli bodovo naprázdno."

Štvrté ligové víťazstvo Brightonu nad United za sebou zariadili Danny Welbeck, Pascal Gross a Joao Pedro, o jediný presný zásah domácich sa postaral Hannibal Mejbri. "Červení diabli" sú so šiestimi bodmi v tabuľke až na 13. mieste, Brighton sa vyšvihol na štvrtú priečku. "Náš triumf mohol byť ešte výraznejší, v poslednej 25-minútovke sme zahodili veľa šancí. Výsledok je však spravodlivý," povedal kouč Brightonu Roberto De Zerbi.

Manchester United čaká týždeň pravdy. V stredu nastúpi v úvodnom zápase nového ročníka Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov a v sobotu sa predstaví na štadióne FC Burnley. "Musíme sa zlepšiť, platí to o jednotlivcoch i celom tíme. Niekedy zažívate ťažké obdobia, no musíte ich dokázať preklenúť. Sami sa musíme dostať z neutešenej situácie tak ako vlani," zdôraznil ten Hag.