Main Content

VIDEO: Defenzívny val West Hamu nevydržal. City s triumfom, Haaland s gólom a skvelý Doku

nedeľa, 17. september 2023 08:54 | Autor: TASR

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: YouTube

Futbalisti Manchestru City sú v novom ročníku anglickej Premier League stále stopercentní. V 5. kole zvíťazili na pôde West Hamu United 3:1 a sú na čele tabuľky o dva body pred Tottenhamom Hotspur a FC Liverpool. Nedarí sa Manchestru United, ktorý prehral doma s Brightonom 1:3.

West Ham sa proti úradujúcemu majstrovi ujal vedenia zásluhou Jamesa Warda-Prowsea, no "Citizens" po zmene strán zasadili domácim tri gólové rany. Tréner Pep Guardiola vyzdvihol výkon 21-ročného belgického krídelníka Jeremyho Dokua, ktorý hneď na začiatku druhého polčasu vyrovnal na 1:1. V záverečnej štvrťhodine sa presadili Bernardo Silva a Erling Haaland.

"Nečakal som, že sa Doku tak rýchlo zžije s naším tímom. Počas jeho premiéry proti Fulhamu som bol v Barcelone a nesedel som na lavičke, pretože som mal problémy s chrbtom. Mal som pocit, že je trochu zakríknutý. Proti West Hamu hral od úvodného hvizdu neuveriteľne, s potrebnou agresivitou a odhodlaním, často vnikal do súperovej šestnástky. Urobil veľa dobrých vecí. Som hrdý na celý tím, napriek početnej maródke sme dokázali triumfovať na pôde kvalitného súpera," uviedol Guardiola pre akreditované médiá.