Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (16.9.): Nepodarený začiatok Pobežala, nové meno v Detve i Martin Bakoš

sobota, 16. september 2023 14:18 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Bakoš
Martin Bakoš | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Smutný debut Pobežala

Kapitán reprezentácie do 18 rokov Tomáš Pobežal včera debutoval v slovenskej najvyššej súťaži. Draftová nádej Nitry však na svoj debut len tak nezabudne. Vo svojom prvom vystúpení v Tipos Extralige mieril predčasne pod sprchy. Po nešetrnom zákroku dostal trest 5 minút + do konca zápas a debutový zápas sa pre neho skončil v 32. minúte.

Nespokojnosť na Slovane

Hokejisti Slovana Bratislava vybuchli v prvom ligovom zápase. Na štadióne Ondreja Nepelu v domácom prostredí Belasí hostili Michalovce. Hoci už v štrnástej sekunde išiel Slovan do vedenia, Líšky zvyšok duelu ovládli a zvíťazili 2:8. Nespokojnosť fanúšikov si odniesol hlavný lodivod domácich Ján Pardavý, keď na jeho adresu zneli pokriky: „Pardavý von!"

Bakoš sa stále nerozhodol

Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš dostal ponuku od Slovana na podpis zmluvy na tri sezóny. Niekdajší slovenský reprezentant sa však stále nedokázal rozhodnúť a v otázke jeho ďalšieho pôsobiska nenastal žiaden posun.

Osemnástka opäť úspešná

Slovenská reprezentácia do 18 rokov má za sebou druhý zápas v Extralige juniorov. Zverenci Martina Dendisa v domácom prostredí vyzvali súpera z Košíc a pripísali si druhý triumf na najvyššej juniorskej súťaži. Oceliarov dokázali poraziť pomerom 5:1.

Nové meno v Detve

Účastník 2. hokejovej ligy HK Detva predstavil novú posilu. Káder celku spod Poľany rozšíril urastený obranca Jakub Lopejský. V uplynulom ročníku odchovanec Banskej Bystrice hral za Žiar nad Hronom, ale niekoľko zápasov odohral aj v Detve. V uplynulom ročníku si však gól nepripísal.