Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (16.9): William Nylander, Carey Price či nový hráč v KHL

sobota, 16. september 2023 14:05 | Autor: Róbert Kalnický

Carey Price
Carey Price | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Ďalší presun z NHL do KHL

Salavat Ufa sa pochválil ziskom novej akvizície. Do kádra účastníka KHL pribudol v uplynulých hodinách kanadský útočník Josh Leivo. Skúsený 30-ročný forward vlani pôsobil v organizácii St. Louis Blues, no predstavil sa aj v AHL, kde odohral štyri stretnutia. Ufa je pre Leiva prvým pôsobiskom v Európe.

Krištofovi KHL chutí

Slovenský hokejový útočník Michal Krištof sa v KHL cíti ako ryba vo vode. 29-ročný Slovák včera režíroval triumf HK Soči proti Novosibirsku. Krištof si pripísal gól a asistenciu a v doterajšom priebehu sezóny má na konte primer vyše bodu na zápas. Naskočil totiž do 7 stretnutí a získal 8 kanadských bodov.

Los Angeles Kings a William Nylander?

Švédsky útočník William Nylander nemá istú svoju budúcnosť v organizácii Toronta Maple Leafs. Viaceré zámorské zdroje označujú Nylandera ako hlavného adepta na zmenu dresu spomedzi hviezdnych útočníkov. Najnovšia špekulácia sa dotýka Los Angeles Kings, ktoré by sa mohlo stať novým pôsobiskom pre šikovného praváka.

Čo s Priceom?

Montreal Canadiens pracuje na výmene kontraktu kanadského brankára Careyho Pricea. Podľa viacerých zdrojov sa už niekdajší olympijský víťaz nevráti do bránkoviska najlepšej hokejovej ligy sveta. Práve preto sa spomína možná výmena jeho kontraktu. Price sa takejto alternatíve nebráni, pričom interes (neprekvapujúco) má Arizona.

Šimon Nemec sa zaskvel v premiére

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec si v rámci prvého zápasu nováčikov pripísal dve asistencie. Vo farbách New Jersey Devils nastúpil v prvej obrane a patril medzi najlepších hráčov na ľade. Viacerí experti, ktorí sledovali jeho výkon uviedli, že je blízko k prvým štartom v NHL.