Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (16.9.): Barcelonské zmluvy pre talenty, odchod z Bayernu, Sanchova situácia či slová Guardiolu

sobota, 16. september 2023 10:50 | Autor: Jakub Vaverka

Lamine Yamal
Lamine Yamal | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Barcelona si poistila mladíkov

Vedenie FC Barcelona nič nenechalo na náhodu. Lamine Yamal, 16-ročný talent, podpísal kontrakt s FCB do roku 2026, pričom Alejandro Balde sa dohodol s Blaugranas na zmluve do roku 2028. Informoval o tom novinár Fabrizio Romano.

Ten Hag prehovoril o Sanchovi

Tréner Manchestru United Erik ten Hag prehovoril o Jadonovi Sanchovi, ktorého dočasne vyradil z prvého tímu. „Medzi fanúšikmi je to o debatách, s vami novinármi je to o debatách. S hráčmi to je však o výkonoch a o princípoch," uviedol Holanďan.

Palhinha predĺžil, čo to znamená pre Bayern?

Joao Palhinha, ktorý mal v lete odísť do Bayernu Mníchov, podpísal nový kontrakt s Fulhamom. „Palhinova zmluva? Neuvažujeme o tom, máme dobrý tím. Uvidíme, čo sa stane v januári," povedal riaditeľ FCB Freund. 

Prečo Kalvin Phillips ostal City?

Kalvin Phillips po prestupe z Leedsu United do Manchestru City prakticky nehráva. Z klubu ale v lete neodišiel. „Kalvin Phillips sa rozhodol ostať, diskutovali sme o tom interne. Je to dobrý chalan, ktorý akceptuje situáciu. Musí byť pripravený, je dôležitý."

Galatasaray hlási posilu z Bayernu

Turecký gigant Galatasaray Istanbul získal z Bayernu Mníchov talentovaného 19-ročného Eyupa Aydina. Príchod tohto mladíka z Bundesligy stál účastníka Ligy majstrov podľa správ Fabrizia Romana 250-tisíc eur.