Main Content

[LIVE]: Súpisky extraligistov, títo mladíci dnes hrajú v najvyššej súťaži

piatok, 15. september 2023 17:24 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Pobežal
Tomáš Pobežal | zdroj: IG Tomáš Pobežal

Tipos Extraliga dnes odštartovala prvým kolom. Zamerali sme sa na súpisky tímov, na ktorých sme odsledovali mladíkov. Toto sú dorastenci, resp. juniori, ktorí dnes hraú v našej najvyššej súťaži.

V stretnutí medzi Slovanom a Michalovcami nastúpili vo farbách domáceho tímu útočníci Patrik Masnica (2004) a Lucas Jendek (2004). Hostia na zápas nominovali útočníka Róbert Fedora (2005), ktorý v pozícii trináteho útočníka čaká na svoju príležitosť.

V zápase medzi Košicami a Humenným nájdeme taktiež mladučkých debutantov. Úradujúci majster na post siedmeho obrancu postavil Jakuba Hudeca (2004). Nováčik našej najvyššej súťaže má na súpiske zas Romana Nováka (2004), ktorý však už vlani debutoval v Michalovciach.

Duel medzi Banskou Bystricou a Trenčínom taktiež púta pozornosť. Najmladším hráčom na súpiske domáceho tímu je Boris Žabka (2004), ktorý už vlani hral za Slovan Bratislava. Na opačnej strane dnes naskakuje do akcie Samuel Kupec (2006), ktorý taktiež vlani odohral niekoľko zápasov v najvyššej súťaži. Šancu dostáva aj Damián Vaňo (2003), pre ktorého je to debut v Tipos Extralige.

V Liptovskom Mikuláši sa dnes do výstroje oblieklii Matúš Vojtech (2005) či Dávid Nátny (2004). Obaja zadáci v uplynulom ročníku hrali za Prešov, takže našu najvyššiu súťaž dobre poznajú. Zvolenčania figurujú na súpiske s debutantom Mariánom Haborákom (2002), ale aj Filipom Čulíkom (2004), ktorý už atmosféru Extraligy pozná.

Najviac bude z hľadiska mladých hráčov sledovaný zápas medzi Nitrou a Popradom. Nitrania totiž dávajú priestor kapitánovi osemnástky Tomášovi Pobežalovi (2006), ale aj mladučkému Petrovi Valentovi (2005). Obaja hráči v najvyššej súťaži zažívajú debut. HK Poprad angažoval do tímu Markusa Suchého (2004), ktorý sa vracia do Tipos Extraligy. Šancu dostáva aj Alex Šotek (2004).

Nové Zámky od 18:00 zohrajú zápas so Spišskou Novou Vsou. Dres Býkov oblieka Michal Laurenčík (2003), ktorý nastúpi v prvom obrannom páre. Na opačnej strane však junior, resp. dorastenec nenastupuje.