Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (15.9.): Otázky ohľadom TIPOS SHL, novinky v Trenčíne a ďalší posun Martinčanov

piatok, 15. september 2023 13:03 | Autor: Róbert Kalnický

HC Prešov
HC Prešov | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Žilina do tretice úspešná v Pohári

JOJ Šport Slovenský pohár pokračoval aj včerajším dňom. HK Spartak Dubnica nad Váhom v domácom prostredí privítal hokejistov Žiliny. Stretnutie sa odohralo vo výbornom tempe a z víťazstva sa tešili hosťujúci hráči. Vlci si po triumfe 4:1 upevnili prvé miesto v skupine B a potvrdili tak svoj postup do play-off.

Nejasnosti v TIPOS SHL

HC Prešov stále nevie, aký tím bude hostiť v prvom domácom zápase. Voľná licencia do dnešného dňa nebola udelená ani jednému tímu a vo vyžrebovaní zatiaľ nesvieti nikto. Práve z tohto dôvodu sa stále čaká na informáciu o tom, kto bude prvým súperom Koňarov v domácom prostredí v 2. kole. V nedeľu 24. septembra totiž majú Prešovčania nastúpiť v domácom prostredí, no paradoxne ešte nepoznajú meno súpera.

Detva o ligu vyššie nepôjde

HK Detva vydal oficiálne stanovisko k posunu do TIPOS SHL. Podľa medializovaných informácií sa hráči spod Poľany a level vyššie neposunú. Výkonný výbor SZĽH síce ponúkol voľnú licenciu vicemajstrovi druhej hokejovej ligy, avšak Detva nesplnila podmienky pre jej udelenie. V oficiálnom vyjadrení sa ako primárny dôvod uvádza problém s mládežníckou organizáciou HC 07 Detva. Napriek tomu, že prebehli stretnutia zástupcov oboch organizácií, k dohode neprišlo.

Nové dresy Dukly Trenčín

HK Dukla Trenčín na svojom profile predstavila nové dresy na sezóny 2023/2024. Vojaci si debut v nich odkrútia už dnes, kedy od 17:30 vykorčuľujú na ľade Banskej Bystrice.

Martinčania sa chystajú na ďalší zápas

MHA Martin sa chystá na ďalšie prípravné stretnutie. V stredu v domácom prostredí Rytieri dokázali poraziť Dolný Kubín 6:5 po predĺžení, keď dokonali výborný obrat v samom závere zápasu. Počas budúceho týždňa sa hráči z metropoly Turca predstavia na ľade Detvy. Úvodné buly je naplánované na štvrtok 21. septembra o 18:00.