Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (15.9): Bude Halák nasledovať krajana? Skvelý Hrivík i viaceré try-outy

piatok, 15. september 2023 12:41 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Ottawa vyskúša veľké meno

Ottawa Senators vyskúša v príprave na novú sezónu kanadského útočníka Josha Baileyho. Niekdajšia hviezda New Yorku Islanders bola v lete vymenená do Chicaga Blackhawks. Predstavitelia Čiernych jastrabov ho však ihneď vykúpili spod zmluvy a šikovný útočník nevedel, kde bude jeho kariéra pokračovať. Príležitosť mu dáva Ottawa, ktorá v ňom môže nájsť veľkú oporu.

Odštartovali veľké súťaže

Počas štvrtkového večera odštartovali tri veľké súťaže. Vo švédskej SHL sa odohralo kompletné prvé kolo. Slovensko reprezentovali Marek Hrivík a Peter Cehlárik, pričom prvý menovaný dosiahol gól. Jedno stretnutie sa odohralo aj v českej najvyššej súťaži. Plzeň v domácom prostredí pretlačila Třinec pomerom 3:1. Richard Pánik a Martin Marinčiin si pripísali bod za asistenciu. Vo Fínsku sa odohral taktiež jeden duel, domáci Ilves podľahol Lukku Rauma 3:4 po predĺžení.

Nové meno pre Hurricanes

Aj Carolina Hurricanes pozvala na try-out nového hokejistu. Zack Aston-Reese si nedokázal vybojovať predĺženie kontraktu v Toronte Maple Leafs a tak si musel nájsť nové pôsobisko. Príležitosť mu dáva Carolina, v drese ktorej Aston-Reese absolvuje profesionálny try-out.

Bude Halák nasledovať Tatara?

Zámorské médiá opäť hovoria o Jaroslavovi Halákovi. Ako ďalší možný klub sa totiž uvádza Colorado Avalanche, v drese ktorého bude pôsobiť aj Tomáš Tatar. Na sociálnej sieti Twitter sa objavili špekulácie, že práve organizácia Lavín prejavuje najväčší interes o 38-ročného ružinovského rodáka. 

Kessel try-out nepodpíše

Phil Kessel nie je v situácii, kedy by musel podpisovať profesionálny try-out. Podľa Chrisa Jonhstona americký útočník naďalej čaká s podpisom nového kontraktu a zvažuje nové možnosti. Interes má väčšina tímov kanadsko-americkej NHL. Je preto pravdepodobné, že v najbližších dňoch spoznáme nového mecenáša pre tohto skúseného veterána.