Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (14.9): Odchod z Michaloviec, nejasnosti v Poprade aj potvrdenie televíznych práv

štvrtok, 14. september 2023 18:20 | Autor: Róbert Kalnický

Ivan Glazkov
Ivan Glazkov | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri prvej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Ivan Glazkov končí v Michalovciach

Predstavitelia HK Dukla Ingema Michalovce sa dohodli na rozviazaní kontraktu s ruským obrancom Ivanom Glazkovom. 31-ročný rodák z Novosibirska sa stal počas uplynulého play-off jedným z najlepších hráčov Zemplínčanov, no deň pred štartom novej sezóny sa bude sťahovať na novú adresu.

Nové dresy Nitry

HK Nitra predstavil dresy na novú sezónu. Corgoni vstupujú do nového ročníka zápasom proti HK Poprad. Na novom drese dominuje veľké logo s Corgoňom, ale aj pekný pás, ktorý je novinkou.

Odštartovala TIPOS SHL

TIPOS Slovenská hokejová liga má za sebou prvé stretnutie. Vo štvrtok podvečer vycestovali hráči Skalice na zápas do Popradu, kde čelili slovenskej reprezentácii do 18 rokov. Záhoráci potvrdili rolu favorita a zverencov Martina Dendisa porazili pomerom 4:1. O vôbec prvý presný zásah našej druhej najvyššej súťaže v tomto ročníku sa postaral Branislav Kotvan.

Extraliga v novom šate

JOJ Šport odvysiela kompletný ročník našej najvyššej súťaže. Sublicenciu na nový ročník podľa TASR obdržala spoločnosť AMC Sport 1, takže extraligový hokej by mal ostať aj v tejto televízii. Všetky ostatné stretnutia budú ďalej odvysielané v aplikácii JOJ Play.

Boj o post jednotky v Poprade

Situácia v bránkovisku HK Poprad je mimoriadne zaujímavá. Kamzíci pred štartom nového ročníka figurujú s tandemom Adam Vay a Eugen Rabčan. Podtatranci nemajú jasnú jednotku a preto je otázkou, ktorý z tohto tandemu zajtra nastúpi v zápase prvého kola proti Popradu.