Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (13.9.): Supertalent Realu, Klopp a Nemecko, budúcnosť 2 Joaov v Barce, Xaviho zmluva či Chalobah

streda, 13. september 2023 14:17 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Cancelo a Felix nemajú nijaké opcie

Športový riaditeľ FC Barcelona Deco uviedol, že hosťovania Joaa Cancela a Joaa Felixa v Barcelone v sebe nemajú nijakú klauzulu o trvalom prestupe. „V oboch prípadoch je to jednoročné hosťovanie, nie sú tam klauzuly o nákupe. Ak budú podávať kvalitné výkony, pokúsime sa ich získať nastálo. Nie je to niečo, o čom by sme diskutovali teraz," uviedol.

Jurgen Klopp nebude trénerom Nemecka

Nemecká reprezentácia je stále bez trénera a objavili sa špekulácie, že by voľba mohla padnúť na Jurgena Kloppa z Liverpoolu. „Má s Liverpoolom dlhodobý kontrakt. Nie je k dispozícii na pozíciu trénera národného tímu," uviedol Kloppov agent Marc Kosicke pre magazín Sportschau.

Chalobah odmietol odchod do Nottinghamu

Obranca Chelsea FC Nathaniel Chalobah mohol odísť počas posledného dňa letného prestupového okna na trvalý prestup do Nottinghamu Forest, ale odmietol to, prečo mal v pláne posilniť Bayern Mníchov. Napokon sa rozhodol ostať na Stamford Bridge a pokúsi sa zabojovať o svoje miesto v zostave. 

Supertalent z Realu nemá rád parties

Supertalent z Brazílie, ktorý už patrí Realu Madrid, mladík Endrick, ponúkol zaujímavý pohľad na trávenie voľného času. „Nerád chodím von, parties ma nebavia. nenávidím chodenie do klubov. Chcem iba hrať futbal a byť s mojou rodinou," uviedol v rozhovore pre TNT Sports BR. Stále má iba 17 rokov. 

Xavi podpíše nový kontrakt s FCB

Xavi by mal podpísať s FC Barcelona čoskoro nový kontrakt. Potvrdil to športový riaditeľ FCB Deco: „Xavi podpíše novú zmluvu, zaslúži si, aby dostal predĺženie aktuálneho kontraktu. Na ako dlho? Čoskoro to zistíte. Čo sa týka budúcnosti, Xavimu veríme."