Main Content

Mike Babcock nenarúšal súkromie hráčov: Kouč Columbusu Blue Jackets sa bráni

streda, 13. september 2023 12:22 | Autor: TASR

Mike Babcock
Mike Babcock | zdroj: TASR

Kanadský hokejový tréner Mike Babcock sa ohradil voči informáciám o narušení súkromia svojich hráčov. Nový kouč Columbusu Blue Jackets vyhlásil, že neurobil nič zlé, keď ich požiadal, aby mu ukázali fotografie zo svojich telefónov. Reagoval tak na obvinenia Paula Bissonnetteho v jeho podcaste "Spittin Chiclets".

Tridsaťosemročný bývalý hokejista Pittsburghu Penguins a Arizony Coyotes dostal informáciu od anonymného hráča o tom, že Babcock nútil svojich háčov, aby mu ukazovali fotografie v ich mobiloch a potom ich premietal na väčšej televíznej obrazovke. Bissonnette prezradil, čo mal Babcock povedať kapitánovi Booneovi Jennerovi: "Ukáž mi fotky v tvojom telefóne. Chcem vedieť, aký si človek."

Babcock a Jenner to v spoločnom vyhlásení podľa oficiálnej stránky Blue Jackets označili za hrubé skreslenie týchto stretnutí. "Na stretnutí s hráčmi som ich požiadal, aby zdieľali cez ich telefón rodinné fotografie ako súčasť procesu spoznávania sa. Spôsob, akým to bolo vykreslené v podcaste, bol úplne nepresný," povedal Babcock a zareagoval aj Jenner, ktorý uviedol, že stretnutie bolo dobrým začiatkom jeho vzťahu s trénerom: "Opýtal sa, či mám fotografie svojej rodiny a ja som sa s ním o niektoré rád podelil."

Zástupca komisára NHL Bill Daly uviedol, že vedenie zámorskej súťaže aj hráčska asociácia (NHLPA) situáciu preskúmali a nezistili nič zlé. Babcock naposledy trénoval v profilige v sezóne 2019/2020. Na striedačke Columbusu nahradil Brada Larsena, ktorého klub odvolal v apríli. Stal sa deviatym trénerom v histórii Blue Jackets a jeho zverencom je aj slovenský obranca Samuel Kňažko. Informovala o tom agentúra AP.