Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (13.9.): Šanca pre Comtoisa, rošády v Nitre aj na Spiši

streda, 13. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Bubela
Miloš Bubela | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Veľký deň martinského hokeja

Veľký návrat na hokejovú mapu oznámil MHA Martin. Modro-bieli sa už dnes postavia na prvý prípravný zápas, v ktorom budú čeliť hráčom Dolného Kubína. Premiéra pred domácim publikom je naplánovaná na 18:00. 

Miloš Bubela si našiel nový klub

Slovenský hokejový útočník Miloš Bubela nebude pokračovať vo farbách nového ročníka. 31-ročný pravák sa dohodol na spolupráci s HK Nitra. S vedením Corgoňov sa Bubela dohodol na ročnom kontrakte s opciou na ďalšiu sezónu. Debutovať by mal už v piatok počas prvého kola.

Odchod z Nitry

Lotyšský hokejový útočník Filips Buncis opúšťa HK Nitra. 26-ročný rodák z Jelgavy sa rozhodol prijať novú výzvu a dohodol sa na spolupráci so švédskym tímom Västerviks IK. Buncis sa vo farbách nového zamestnávateľa stretne napríklad so Slovákom Alexom Čiernikom či Čechom Václavom Karabáčkom.

Rošády na Spiši

HK Spišská Nová Ves sa rozhodol pozmeniť situáciu vo svojom kádri. Skúsený obranca Ľubomír Malina odchádza do prvoligovej Žiliny. V prípade potreby je však urastený zadák pripravený naskočiť aj v kádri Rysov. Spišiaci sa zároveň dohodli na dvojročnom kontrakte s obrancom Martinom Knižkom, ktorý uspel na skúške.

Maxime Comtois sa pokúsi presadiť

Podľa očakávaní sa Maxime Comtois upísal Vegas Golden Knights. Niekdajší spoluhráč Pavla Regendu z Anaheimu Ducks absolvuje profesionálny try-out v organizácii úradujúceho šampióna. Comtois bol v minulosti kapitánom kanadskej dvadsiatke, vlani na seniorskom šampionáte získal s Kanadou striebro.