Main Content

Mitrovićovi odchod do Saudskej Arábie neuškodil: Hetrikom pomohol Srbom k trom dôležitým bodom v bojoch o EURO 2024

pondelok, 11. september 2023 08:09 | Autor: TASR

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović | zdroj: TASR

Futbalisti Srbska zvíťazili na ihrisku Litvy 3:1 v nedeľňajšom zápase G-skupiny kvalifikácie ME. Všetky góly padli už v prvom polčase, v ktorom sa hostia dostali do vedenia 3:0 po čistom hetriku útočníka Aleksandara Mitroviča. Srbi sa bodovo vyrovnali lídrovi skupiny Maďarsku, no to má o jeden odohratý zápas menej.

Na priebežnom 3. mieste sú v "géčku" reprezentanti Čiernej Hory, ktorí dokázali zvíťaziť nad Bulharskom aj napriek početnej nevýhode. Po góle Stefana Saviča z nadstaveného času prvého polčasu viedli 1:0, no od 59. minúte hrali v oslabení, keď Igor Vujačič dostal červenú kartu po druhej žltej. Bulhar Kiril Despodov krátko na to neskóroval z penalty, no jeho spoluhráč Preslav Borukov v 79. minúte vyrovnal na 1:1. Čiernohorci však napokon dokázali zvíťaziť, keď v šiestej minúte nadstaveného času Stevan Jovetič hlavou rozhodol o víťazstve domácich. Čiernohorci majú po piatich dueloch 8 bodov, Bulhari sú s dvomi bodmi za remízy na poslednom 5. mieste skupiny.

Futbalisti Dánska triumfovali nad domácim Fínskom 1:0 v zápase H-skupiny, keď takmer celozápasovú hernú prevahu hostí gólovo potvrdil stredopoliar Pierre-Emile Höjbjerg. V 86. minúte prekonal bratislavského rodáka v bránke Fínska Lukáša Hradeckého. Dáni sú po šiestich zápasoch s 13 bodmi na priebežnom druhom mieste tabuľky o skóre za Slovincami. Tí si v nedeľu poradili outsiderom H-skupiny San Marínom na jeho ihrisku 4:0.

Z víťazstva v "háčku" sa v nedeľu tešili aj hráči Kazachstanu, ktorí triumfovali nad Severným Írskom 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 27. minúte útočník Maksim Samorodov. Pre Kazachov to bolo už štvrté víťazstvo, Severní Íri prehrali piaty zápas po sebe a na predposlednom 5. mieste majú 3 body.

Hráči Moldavska zvíťazili na Faerských ostrovoch 1:0 a po piatich zápasoch majú na konte 8 bodov. Jediný gól duelu strelil v 53. minúte obranca Vadim Rata.

Na čele B-skupiny sú Francúzi, ktorí zvíťazili vo všetkých piatich doterajších zápasoch. Na priebežnom druhom mieste sú Holanďania o skóre pred Grékmi. Tí si v nedeľu poradili s Gibraltárom 4:0 a outsider skupiny sa tak ani v piatom zápase nedočkal prvého gólu. V prvom polčase zápasu Írsko - Holandsko videli diváci po jednej premenenej penalte na oboch stranách. Holanďania napokon triumfovali 2:1 zásluhou gólu Wouta Weghorsta z 56. minúty.

Reprezentanti Albánska poskočili na prvé miesto E-skupiny po tom, čo v nedeľu zdolali Poľsko 2:0. Na druhom mieste sú Česi, ktorí odohrali o jeden zápas menej, pričom tieto tímy na seba narazia v ich najbližšom zápase. Svoju šancu na postup zvýšili hráči Moldavska víťazstvom na Faerských ostrovoch 1:0. Na konte majú 8 bodov rovnako ako Česi.