Main Content

Tomáš Tatar? Tento tím má pre neho miesto v zostave!

sobota, 9. september 2023 12:48 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

V poslednej dobe sa meno Tomáša Tatara spájalo vo veľkom s prestupom do Pittsburghu Penguins. Novinár David Pagnotta ho však vidí v inom tíme.

Redaktor The Fourth Period už pred začiatkom leta spomínal, že interes o služby 32-ročného ilavského rodáka prejavujú zástupcovia New Yorku Islanders. Dôvodom je nezaplnené miesto na ľavom krídle v druhom útoku. Problémom však môže byť Tatarov plat. V prípade, že by slovenský hokejista chcel posilniť Ostrovanov, musel by zľavniť zo svojich nárokov.

„Prečo je v septembri ešte voľný 20-gólový strelec s dobrou obojsmernou hrou a skúsenosťami? Jeho najväčší problém je, že v play-off sa vždy vytratí. Potvrdil to aj v minulej sezóne. Celkovo v ostatných 35 zápasoch play-off nazbieral len šesť bodov. V základnej časti však bol produktívny, ťahal tím a s ním na ľade strelili Devils o 33 gólov viac ako súperi pri hre piatich proti piatim," uvádza Pagnottu na adresu Tatara. „Majú len dvoch etablovaných ľavých krídelníkov pre prvé tri útoky. Tatar by však musel znížiť platové požiadavky, lebo klub má takmer naplnený rozpočet," uvádza známy odborník vo svojom rozbore.