Main Content

Dunajská Streda zbrojí: Prichádza posila do útoku z belgickej ligy

piatok, 8. september 2023 09:56 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: S7

Futbalista Pobrežia Slonoviny Fernand Goure sa stal novou posilou klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. K slovenskému vicemajstrovi prichádza na ročné hosťovanie z belgického KVC Westerlo. Informovala o tom oficiálna webstránka účastníka Niké ligy.

Dvadsaťjedenročný stredný útočník v lete 2021 prestúpil do Westerla, kde sa predstavil aj v najvyššej súťaži. Väčšinou hral za B-mužstvo v nižšej súťaži. V sezóne 2022/23 bol na hosťovaní v maďarskom Újpest FC, odohral 27 zápasov a strelil 11 gólov. V úvode tohto ročníka nastúpil za Westerlo v štyroch dueloch belgickej prvej ligy. Goure je aj súčasťou reprezentácie Pobrežia Slonoviny do 23 rokov.

"Fernand je typický zakončovateľ, silný v hre hlavou a v nábehoch z hĺbky. V posledných rokoch potvrdil svoje kvality v belgických profesionálnych súťažiach a má za sebou aj úspešné pôsobenie v maďarskej NBI. Som presvedčený, že sme v ňom našli gólového hráča, ktorý u nás nadviaže na produktivitu, akú ukázal v drese Újpestu. Dohoda s Westerlom o jeho príchode nebola jednoduchá a trvala dlhšie, než sme dúfali, aj vzhľadom na odchod Nikolu Krstoviča. Od chvíle, keď sme mu predstavili náš projekt, však bol Fernand odhodlaný a presvedčený, že DAC je pre neho tým správnym klubom," uviedol športový riaditeľ Jan Van Daele.