Main Content

Hviezda NHL má problém: Tento útočník šoféroval pod vplyvom alkoholu

piatok, 8. september 2023 09:40 | Autor: TASR

NHL
NHL | zdroj: NHL.com

Fínsky hokejista Kasperi Kapanen čelí obvineniu z jazdy pod vplyvom alkoholu. Krídelníka St. Louis Blues pristihla polícia ešte v auguste v jeho rodnej krajine.

O incidente informovala fínska televízia Yle, podľa nej súd stanovil termín pojednávania v tejto veci na február. Kapanen sa za svoj čin ospravedlnil. "Minulý mesiac som urobil neakceptovateľnú chybu a za môj čin prijímam plnú zodpovednosť. Ospravedlňujem sa mojej rodine, organizácii Blues, spoluhráčom i fanúšikom. Chápem vážnosť mojej chyby a som odhodlaný urobiť všetko pre to, aby som získal späť ich dôveru," citoval z hráčovho vyhlásenia denník St. Louis Post-Dispatch.

 K incidentu sa vyjadril aj Doug Armstrong, generálny manažér Blues. "Dnes sme sa dozvedeli o incidente, ktorý sa týka Kasperiho. Rozprával som sa s ním i jeho agentom. Sme sklamaní z jeho chyby a veríme, že urobí nevyhnutné zmeny, aby sa v budúcnosti podobnej situácii vyhol."

 "Bluesmani" získali Kapanena v minulej sezóne, keď si ho stiahli z waiver listiny, na ktorú ho predtým zapísal Pittsburgh. Dvadsaťsedemročný krídelník odohral v ročníku dokopy 66 zápasov, v ktorých strelil 15 gólov a pridal 19 asistencií. V minulosti pôsobil aj v Toronte. Zmluvu, ktorá mu garantuje v priemere 3,2 milióna dolárov za sezónu, má platnú ešte jeden rok.