Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (7.9.): Smutné výročie, posila pre nováčika Extraligy. Prečo nepôjde Dvorský do St. Louis?

štvrtok, 7. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Dvorský do St. Louis na kemp nepocestuje

Najvyššie draftovaný slovenský hokejista tohto roka Dalibor Dvorský nepocestuje na kemp prvého tímu St. Louis Blues. Draftová desiatka to potvrdila v rozhovore v podcase Boris a Brambor. Ako hlavný dôvod rodák zo Zvolena uviedol dĺžku kempu. Trvalo by totiž niekoľko dní, kým by sa vrátil do Oskarshamnu.

Posila pre nováčika z Humenného

HC 19 Humenné nechce vo svojom premiérovom ročníku v Tipos Extralige iba do počtu. Humenské levy sa dohodli na spolupráci s fínskym útočníkom Hannuom Kuruom. Klub o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí. Pre skúseného Severana to bude na Slovensku už tretia sezóna v rade. Vlani pôsobil v Liptovskom Mikuláši, rok predtým hral za Spišskú Novú Ves.

Tomáš Tomek je blízko k podpisu nového kontraktu

Portál Hokejový svet prišiel s informáciou ohľadom skúseného brankára Tomáša Tomeka. Niekdajší dlhoročný gólman z najvyššej súťaže vlani pôsobil v Žiline, v drese ktorej sa mu nepodarilo postúpiť do Extraligy. Aktuálne sa však 35-ročný rodák zo Skalice pripravuje na nový ročník v Považskej Bystrici. Kontrakt síce podpísaný nemá, no podľa informáciu Hokejového sveta sú obe strany blízko k dohode.

Toronto vyskúša rýchlonohého Kanaďana

Do hlavného kempu Toronta Maple Leafs sa zapojí kanadský útočník Noah Gregor. Vedenie Javorových listov sa rozhodlo 25-ročnému rodákovi z Edmontonu možnosť profesionálneho try-out. Strieborný medailista z majstrovstiev sveta v roku 2022 vlani pôsobil v San Jose, za ktoré odohral 57 zápasov s bilanciou 10 gólov a 7 asistencií.

Smutné výročie

Dnes je to presne 12 rokov od veľkej tragédie v Rusku. 7. septembra 2011 spadlo lietadlo, ktoré malo na palube celý hokejový tím Lokomotiv Jaroslavľ. Počas nešťastnej havárie zahynuli všetci zástupcovia účastníka KHL. Medzi nimi aj slovenská hokejová legenda Pavol Demitra. Česť ich pamiatke.