Main Content

Zavinil penaltu a skončil v klube: Dominik Kružliak odchádza z Grécka

streda, 6. september 2023 08:35 | Autor: TASR

Dawid Kurminowski a Dominik Kružliak
Dawid Kurminowski a Dominik Kružliak | zdroj: TASR

Slovenský futbalový obranca Dominik Kružliak predčasne skončil v tíme gréckeho prvoligistu NFC Volos. Podľa gréckych médií s ním klub v utorok oficiálne rozviazal kontakt po tom, čo v nedeľu v domácom ligovom dueli s AEK Atény rukou v šestnástke zapríčinil penaltu v nadstavenom čase a hostia ňou rozhodli o svojom triumfe 3:2.

"Volos oznamuje vzájomnú dohodu o ukončení zmluvy s Dominikom Kružliakom. Do budúcnosti mu neželáme nič dobré, ale rozhodne na neho budeme spomínať," informoval klub podľa portálu hellas.postsen.com v oficiálnom stanovisku. Na Kružliaka mal údajne po inkriminovanom víkendovom stretnutí ťažké srdce majiteľ klubu Achilleas Beos.

Volos získal v prvých troch kolách gréckej ligy jediný bod, je na predposlednej priečke a vedenie klubu bolo údajne nespokojné s výkonmi Kružliaka aj v predchádzajúcich súbojoch s Lamiou (2:2) a Panathinaikosom (0:3).

Dvadsaťsedemročný Kružliak prestúpil do Volosu po konci minulej sezóny, keď sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu s Dunajskou Stredou. Jej dres si predtým obliekal štyri sezóny. Pred pôsobením v Dunajskej Strede hral za Ružomberok (2014–2019).