Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (5.9.): Opora z Michaloviec na odchode, nová výzva slovenského útočníka i tragédia zo zámoria

utorok, 5. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Slovan Bratislava - Michalovce
Slovan Bratislava - Michalovce | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

V Poľsku si zahrá mladý Slovák

Poľský hokejový klub STS Sanok angažoval slovenského útočníka Ondreja Rybnikára. 22-ročný rodák zo Skalice sa pokúsi usadiť v drese účastníka poľskej najvyššej súťaže. V uplynulom ročníku Rybnikár vystriedal štyri mužstvá. Postupne si zahral za Brezno, Jablonec nad Nisou, fínsky JHT a TPS U20 Akatemia.

Hokejista Michaloviec je blízko k návratu domov

Budúcnosť Patriksa Zabusovsa je stále otvorená. 22-ročný rodák z Rigy je však údajne blízko k návratu do miesta svojho rodiska. Zabusovs v uplynulom ročníku posilnil Michalovce, s ktorými pokračoval až do semifinále. V základnej časti odohral 39 zápasov so ziskom 21 bodov, počas play-off v 17 stretnutiach pridal 5 kanadských bodov.

Dvaja Žilinčania si našli nové pôsobisko

HK Spartak Dubnica pokračuje v posilňovaní pred novou sezónou. Účastník druhej najvyššej súťaže potvrdil, že do kádra pribudli dve posily zo Žiliny. Vedenie celku z Dubnice sa dohodlo na zmluvách s Jakubom Uramom a Nicolasom Ferenyim. Kontrakt predĺžil aj Jozef Haščák.

Zrušený zápas na Spiši

Dlho očakávaná generálka pred novou sezónou sa v Spišskej Novej Vsi neuskutoční. Už tento piatok mali Rysy v domácom prostredí vyzvať úhlavného rivala z Popradu. Vedenie Kamzíkov sa však rozhodlo na zápas nevycestovať. V oficiálnom stanovisku Spišiakov sa uvádza, že súper zápas odvolal z dôvodu strachu o zdravie hráčov.

Smutná správa zo zámoria

Dnešný diel rubriky zakončíme smutnou správou. Vo veku 66 rokov zomrel niekdajší hráč kanadsko-americkej NHL Brad Maxwell. Šikovný bývalý obranca sa v minulosti stal prezidentom organizácie Minnesota Wild Alumni. Draftová sedmička z roku 1977 podľahla rakovine pľúc. Česť jeho pamiatke.