Main Content

REBRÍČEK: 5 najproduktívnejších hráčov španielskej Primera Division

štvrtok, 22. marec 2012 15:04 | Autor: Anton Martinka

REBRÍČEK: 5 najproduktívnejších hráčov španielskej Primera Division
REBRÍČEK: 5 najproduktívnejších hráčov španielskej Primera Division | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám novú sériu rebríčkov, ktorá bola inšpirovaná „kanadským bodovaním” v hokeji. Dnes sme pre vás sčítali góly a asistencie hráčov v španielskek Primera Division a vzniklo z toho toto zaujímavé poradie.

  Cesc Fabregas

Po odchode Fabregasa z Arsenalu do Barcelony sa dlho špekulovalo o tom, či sa dokáže Cesc v silnej konkurencií v zálohe “Culés“ dostatočne presadiť. Cesc však hneď v úvodnej sezóne na Nou Campe svojich kritikov umlčal a potvrdil, že je dostatočne kvalitným futbalistom aj na to, aby dokázal zohrávať dôležitú úlohu aj v najlepšom tíme na svete. Jeho inštinktívna spolupráca najmä s Lionel Messim je očarujúca za čo hovorí aj Fabregasova štatistika. Momentálne má na svojom konte 9 gólov a 10 asistencii, na čo mu stačilo odohrať 22 zápasov tejto sezóny La Ligy. Po sčítaní týchto údajov sa dostávame k číslu 19, čo je po Messim najviac z tímu španielskeho majstra. Fabregas okrem toho zaknihoval ešte štyri góly a desať asistencií v pohároch.

9 gólov + 10 asistencii = 19 bodov v tabuľke produktivity

Odhadovaná trhová hodnota 55 miliónov eur



  Karim Benzema


Cristiano Ronaldo v tejto sezóne nie je jediným hráčom, na ktorého produktivitu sa môžu Pusinky spoľahnúť. V tejto činnosti mu viac než dobre asistujú Karim Benzema a Gonzalo Higuain. Práve francúzskemu bombardérovi patrí štvrtá priečka v našom rebríčku. Benzema sa stal neodmysliteľnou súčasťou Realu Madrid a taktiež jeho základnej zostavy. Josému Mourinhovi sa za dôveru zatiaľ odmenil 14 gólmi a 8 asistenciami v tejto sezóne La ligy. K tomu pridal ešte 8 gólov a 7 asistencií v Lige majstrov a Copa del Rey.

14 gólov + 8 asistencii = 22 bodov v tabuľke produktivity

Odhadovaná trhová hodnota 35 miliónov eur




  Gonzalo Higuain

Tretie miesto patrí útočnému kolegovi Karima Benzemu, Gonzalovi Higuainovi. Argentínec dostáva v zostave Realu Madrid, ktorý hrá zväčša v rozostavení 4-2-3-1 len s jedným hrotovým útočníkom, zhruba rovnakú porciu času ako Benzema. Za dôveru trénera Mourinha sa zatiaľ odvďačil 17 gólmi, ku ktorým pridal 5 gólových prihrávok. Pred Karimom sa umiestnil v našom rebríčku vďaka vyššiemu počtu strelených gólov. V pohároch zaznamenal doteraž štyri góly a štyri asistencie.

17 gólov + 5 asistencii = 22 bodov v tabuľke produktivity

Odhadovaná trhová hodnota 35 miliónov eur



  Cristiano Ronaldo

Druhé miesto v tabuľke produktivity “ La Ligy“ patrí najväčšej hviezde Realu Madrid, Cristianovi Ronaldovi. Kapitán portugalskej reprezentácie je v tejto sezóne podľa očakávaní hlavným lídrom Pusiniek, ktoré majú momentálne 6 bodový náskok na čele tabuľky La Ligy. Ronaldo k tomu prispel 33 gólmi a 9 asistenciami. Po sčítaní dostávame k obdivuhodnému číslu 42, na ktoré mu stačilo odohrať 28 zápasov. Ronaldo si okrem toho pripísal 9 gólov a 3 asistencie v pohároch. Za ligový priemer viac než gólu na zápas by sa nemuseli hanbiť ani vychýrení útočníci v NHL, no ani to Ronaldovi na prvé miesto v konkurencií fenomenálneho Messiho nestačí. 

33 gólov + 9 asistencii = 42 bodov v tabuľke produktivity


Odhadovaná trhová hodnota 90 miliónov eur



  Lionel Messi

Umiestnenie na prvom mieste nebolo žiadnym tajomstvom. Patrí oprávnene najlepšiemu futbalistovi súčasnosti Lionelovi Messimu, ktorý je prirovnávaný k Michaelovi Jordanovi futbalu. O prvé miesto v tabuľke produktivity sa Messi v doterajšom priebehu sezóny zaslúžil 34 gólmi a 11 asistenciami, čo tvorí dokopy 45 bodov v pomyselnej tabuľke produktivity. Argentínsky fenomén toto neuveriteľné číslo zaznamenal za 28 zápasov, čo tvorí neuveriteľný priemer 1,92 bodu na zápas. To znamená, že Messi má v každom stretnutí priemerne prsty v dvoch góloch. Poznáte lepšieho hráča?

34 gólov + 11 asistencii = 45 bodov v tabuľke produktivity

Odhadovaný trhová hodnota: 100 miliónov eur