Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (4.9.): Dištanc pre košického útočníka, perfektný Slovák vo Fínsku i bránkovisko Montrealu

pondelok, 4. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Jake Allen
Jake Allen | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Hunter Fejes dostal dištanc

Košický hokejový útočník Hunter Fejes vynechá najbližší zápas HC Košice v Lige majstrov. Šikovný kanadský forward sa v domácom stretnutí proti Servette Ženeva previnil fyzickým napadnutím rozhodcu. Disciplinárka komisia CHL vydala oficiálne stanovisko, v ktorom stojí, že Fejes dostáva dištanc na najbližšie stretnutie. Navyše, košický forward musí zaplatiť pokutu vo výške 700€.

Skvelý Ján Chovan

Slovenský reprezentant do 18 rokov Ján Chovan nadväzuje na výborné výkony z Hlinka Gretzky Cupu. V najvyššej dorasteneckej súťaži vo Fínsku sa mu mimoriadne darí. Útočník Tappary Tampere odohral prvé dve stretnutia, v ktorých získal dokopy 5 kanadských bodov. Po úvodnom hracom víkende je druhým najproduktívnejším hráčom v celej súťaži.

Spartak Dubnica potvrdil ďalšie meno

HK Spartak Dubnica potvrdil predĺženie kontraktu s útočníkom Nicolasom Korbelom. Odchovanec Dukly Trenčín sa v uplynulom ročníku predviedol v dobrom svetle, takže účastník TIPOS SHL o neho prejvail záujem. Popri hráčoch ako Marek Hovorka, Radoslav Tybor či Ondrej Mikula bude mať opäť možnosť hokejovo vyrásť.

Tyler Ennis sa chce vrátiť do NHL

Kanadský hokejista Tyler Ennis chce opäť zabojovať o svoje miesto v kanadsko-americkej NHL. Majster sveta z roku 2015 strávil uplynulú sezónu v Európe. Vôbec po prvýkrát v kariére pôsobil mimo zámoria. Vo švajčiarskej najvyššej súťaži vo farbách Bernu pozbieral v 42 stretnutiach dokopy 36 kanadských bodov.

Montreal uistil svoju oporu

Po obrovskom trejde Erika Karlssona pribudol v bránkovisku Montrealu Canadiens Casey DeSmith. To rozvírilo debaty o možnom odchode opory Jakea Allena do nového tímu. Najnovšie reporty zo zámoria však potvrdzujú to, že vedenie Habs upokojilo 33-ročného gólmana, že sa ho nechystá vymeniť. Čierny Peter tak ostane v rukách jednému z dvojice Sam Montembeault a nováčik Casey DeSmith.