Main Content

Nová výzva pre Samuela Honzeka: Ukáže mladý Slovák kvalitu?

nedeľa, 3. september 2023 12:37 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Slovenského hokejového útočníka Samuela Honzeka čaká druhá sezóna v Severnej Amerike. Do nového ročníka však vstupuje v absolútne novej situácii.

Mladý slovenský forward v lete podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Calgary Flames. Práve Plamene ho draftovali z celkového 16. miesta. Na development kempe sa Honzek ukázal vo výbornom svetle, no svoj talent bude aj naďalej rozvíjať v kanadskej juniorke. Aj v ročníku 2023/2024 bude hráčom Vancouveru Giants.

V uplynulej sezóne Honzek odohral dokopy 43 zápasov, v ktorých pozbieral 56 kanadských bodov. V play-off naskočil do štyroch zápasov so ziskom štyroch kanadských bodov. Mladý trenčiansky odchovanec patrí medzi najväčšie hviezdy celej WHL a čaká sa, že pribúdajúci tlak dokáže prekonať.

Viaceré zámorské médiá spájajú Honzeka s tým, že sa stane novým lídrom Giants. K dnešnému dňu má Vancouver na súpiske päť hráčov. Podľa posledných informácií by mohol byť urastený Slovák vymenovaný za nového kapitána tímu. Pre mladého reprezentanta to nebude jednoduchá úloha, no v jeho kariére mu môže len pomôcť.