Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (3.9.): Pocta pre Matúša Sukeľa, presun mladíka i skvelí para hokejisti

nedeľa, 3. september 2023 11:44 | Autor: Róbert Kalnický

Matúš Sukeľ
Matúš Sukeľ | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Košický domáci debut v Lige majstrov

Hokejisti HC Košice nastúpili po prvýkrát v novom ročníku Ligy majstrov v domácom prostredí. Proti favorizovanému Servette Ženeva dokázali dlho držať krok, no duel im body nepriniesol. Švajčiari zvíťazili v Steel Aréne pomerom 3:2 a potvrdili svoju obrovskú kvalitu, ktorou disponujú.

Sukeľ opäť kapitánom Litvínova

Matúš Sukeľ sa aj v novom ročníku stane kapitánom HC Litvínov. Informáciu potvrdili aj zástupcovia českej najvyššej súťaže. Šikovný center sa kapitánom Litvínova stal aj v uplynulom ročníku. Jeho asistentmi budú Patrik Demel a navrátilec z kanadsko-americkej NHL Ondřej Kaše.

Para hokejisti v príprave

Slovenskí para hokejisti pokračujú v príprave na svetový šampionát. V Dolnom Kubíne zverenci Ivana Hricka zohrali zatiaľ dva prípravné zápasy proti Švédsku. V oboch prípadoch sa tešili z triumfu, keď v piatok porazili súpera 4:3, v sobotu zas predčili Severanov pomerom 6:0. Posledný prípravný duel proti Tre kronor odohrajú v nedeľu.

Pôjde Tomáš Tatar na skúšku do známeho prostredia?

Tomáš Tatar je spájaný so skúškou v novom tíme. Viaceré zámorské médiá totiž ilavského rodáka spájajú so začiatkom tréningového kempu v Montreale Canadiens. Trto v organizácii Habs už v minulosti pôsobil, teraz by po viacerých odchodoch mohol vyskúšať zabojovať o miesto v zostave kanadského celku.

Eduard Šalé bude hrať v zámorí

Jedna z najväčších českých vyrastajúcich hviezd Eduard Šalé je na odchode z rodnej krajiny. Novým pôsobiskom mladého 18-ročného útočníka bude celok OHL Barrie Colts. Strieborný medailista z uplynulého svetového šampionátu hráčov do 20 rokov podpísal v lete nováčikovský kontrakt so Seattleom. Teraz sa opäť priblíži profilige.