Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (3.9.): Chelsea odolala, Tuchel komentuje, Ramos čaká a Galatasaray loví v Anglicku

nedeľa, 3. september 2023 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Trevoh Chalobah
Trevoh Chalobah | zdroj: Instagram

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Chalobah mal viacero možností

O anglického obrancu Trevoha Chalobaha usilovali v závere letného prestupového obdobia Bayern Mníchov, Tottenham Hotspur aj Nottingham Forest, ale Chelsea sa napokon rozhodla, že svojho odchovanca preč nepôjde. Nottingham dokonca zvažoval trvalý transfer vo výške 25 miliónov libier, pričom ostatné celky preferovali hosťovanie.

Palhinha v januári do Bayernu?

Joao Palhinha bol v lete krok od prestupu do Bayernu Mníchov z londýnskeho Fulhamu, ale napokon z toho nič nebolo. „Či po ňom pôjdeme v januári? Neviem a nemá zmysel o tom teraz hovoriť. Joao ostal vo Fulhame a my musíme hrať bez neho," povedal na margo tejto ságy nemecký tréner Bavorov Thomas Tuchel. 

Lo Celso
Lo Celso | zdroj: TASR

Bude loviť Galatasaray v Premier League?

Vedenie tureckého giganta Galatasarayu Istanbul má údajne eminentný záujem o argentínskeho záložníka Giovaniho Lo Celsa z Tottenhamu Hotspur, pričom hráča láka najmä na účasť v Lige majstrov. Kouč Kohútov Ange Postecoglou ale nemá v úmysle skúseného Lo Celsa v dohľadnej dobe púšťať zo Spurs preč.

Sergio Ramos má niekoľko možností

Španielsky stopér Sergio Ramos je stále bez zmluvy, pričom by nemalo hroziť, že by v sezóne 2023/2024 nikde nehral. Najreálnejšie je, že legenda Realu Madrid odíde do Saudskej Arábie, ale záujem o jeho služby má byť naďalej aj v tureckej najvyššej súťaži. Majster sveta a Európy by rád ostal na starom kontinente. 

Historické leto Paríža Saint-Germain

Vedenie PSG uzavrelo letné prestupové obdobie s príchodom nového trénera Luisa Enriqueho a dovedna 11 nových posíl, medzi ktorými je aj slovenský stopér Milan Škriniar. Okrem „Škrinku" do Parku Princov prišli aj Manuel Ugarte, Arnau Tenas, Lucas Hernandez, Marco Asensio, Gonçalo Ramos, Ousmane Dembélé, Kang Lee, Cher Ndou, Xavi Simons (odišiel hosťovať do Lipska), Bradley Barcola 🇫🇷a Randal Kolo Muani.