Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (31.8.): Salah za „raketu" k Saudom? Lukaku v Ríme či odchod z Manchestru United

štvrtok, 31. august 2023 12:45 | Autor: Jakub Vaverka

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Al Ittihad ide po Mohamedovi Salahovi 

Saudskoarabský klub Al Ittihad bojuje o získanie egyptského útočníka Mohameda Salaha z Liverpoolu FC. The Reds ho nechcú predať za nijakú čiastku, pričom AI chystá na jeho kúpu otváraciu ponuku vo výške 150 miliónov libier. Očakáva sa, že táto suma by mohla ísť v najbližších dňoch ešte vyššie. 

Romelu Lukaku je oficiálne hráčom AS Rím

Hosťovanie Romelua Lukakua z Chelsea FC v AS Rím je hotovou vecou. Problémový belgický zakončovateľ odišiel do talianskej Serie A, kde v minulej sezóne hosťoval v milánskom Interi. Chelsea sa chcela Lukakua predovšetkým zbaviť, čo sa jej podarilo aj keď opäť iba po trvanie jedného roka. 

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Ryan Gravenberch na Anfield Road?

Liverpool v závere letného prestupového obdobia loví holandského reprezentanta Ryana Gravenbercha. Gravenberch je momentálne hráčom nemeckého majstra Bayernu Mníchov, ale nie je tajomstvom, že by privítal odchod smerom z Bundesligy. Okrem toho, láka ho hrať v anglickej Premier League.

Levi Colwill nebude chýbať dlho 

Chelsea včera v druhom kole ligového pohára zdolala AFC Wimbledon (2:1), pričom duel predčasne opustil stopér Levi Colwill. Tréner The Blues Mauricio Pochettino uviedol, že anglický obranca mal menšie zranenie, ale Modrým by mal chýbať maximálne niekoľko dní. Už teraz je maródka Londýnčanov viac než široká.

Donny van de Beek môže odísť preč

Manchester United pracuje na odchode holandského záložníka Donnyho van de Beeka. Hráč nemá priestor v systéme trénera Erika ten Haga, pričom interes o služby ex-hráča Ajaxu Amsterdam je predovšetkým v talianskej Serie A a v španielskej La Lige. V hre je napríklad účastník Ligy majstrov Real Sociedad San Sebastián.