Main Content

Vavrov výstavný gól poslal Kodaň do Ligy majstrov: Poľský sen sa rozplynul

štvrtok, 31. august 2023 08:49 | Autor: TASR

Denis Vavro
Denis Vavro | zdroj: TASR

Slovenský futbalista Denis Vavro sa výrazne podieľal na postupe FC Kodaň do skupinovej fázy Ligy majstrov. V stredajšej odvete play off strelil jediný gól dánskeho šampióna, ktorý remizoval doma s poľským tímom Raków Čenstochová 1:1. V prvom stretnutí na pôde súpera vyhrala Kodaň 1:0. V skupine LM sa predstavia aj PSV Eindhoven a Royal Antverpy.

Vavro sa v 35. minúte dostal k odrazenej lopte a ďalekonosnou strelou z približne 30 metrov prekonal brankára hostí Vladana Kovačeviča. Raków dokázal vyrovnať, v 87. minúte sa presadil zblízka Lukasz Zwolinski, no remíza v súčte stačila domácim na postup. Slovenský reprezentant odohral na stopérskom poste celý duel.

Do skupinovej časti LM sa prebojoval aj PSV Eindhoven. Holandský klub v odvete nedal šancu Glasgowu Rangers, ktorý zdolal aj vďaka dvom presným zásahom Ismaela Saibariho presvedčivo 5:1. V prvom zápase na škótskej pôde sa zrodila remíza 2:2. Royal Antverpy si postup vybojoval vďaka dvom víťazstvám nad AEK Atény. V stredu triumfoval v gréckej metropole 2:1 po góloch Gyrana Kerka a Michela-Angeho Balikwishu.