Main Content

Dalibor Dvorský a debut v NHL: Kedy môžeme Slováka čakať v profilige?

pondelok, 28. august 2023 12:09 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský sa začal pripravovať na novú sezónu. Mladý slovenský forward by ju mal stráviť vo švédskej najvyššej súťaži.

Počas letnej prestávky sa totiž najmladší strelec v extraligovej histórii dohodol na spolupráci s tímom IK Oskarshamn. Šikovný forward v príprave už strelil aj svoj prvý gól a mal by sa posunúť znovu o level vyššie. Na vstupnom drafte si ho zvolili zástupcovia St. Louis Blues, ktorí jeho meno vyslovili z celkovej desiatej pozície.

Dvorský má aktuálne podpísaný nováčikovský kontrakt. V tejto sezóne sa neočakáva jeho presun do zámoria. Existuje však zaujímavá varianta, ktorá hovorí o možnom debute v závere ročníka. Blues sa totiž v procese prestavby a do bojov play-off by zasiahnúť nemali. A práve vtedy môže nastať Dvorského čas. V prípade, že St. Louis predá počas Trade Deadline viacerých svojich hráčov, mohol by mladý Slovák dostať šancu.

Realistickejší je však plán, ktorí predpovedajú viacerí zámorskí experti. Dvorský absolvuje rok v SHL a následne sa presunie do zámoria. Predsezónny kemp potom ukáže, či je pripravený na štart v najlepšej hokejovej lige sveta.