Main Content

VIDEO: Neapol si poradil so Sassuolom. Stanislav Lobotka na ihrisku nechýbal

pondelok, 28. august 2023 08:43 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zdolali v 2. kole Serie A doma Sassuolo 2:0. Úradujúceho majstra poslal v 16. minúte do vedenia z jedenástky kanonier Victor Osimhen, triumf poistil po hodine hry kapitán Giovanni Di Lorenzo. Štyri minúty predtým nepremenil pokutový kop domáci útočník Giacomo Raspadori.

Hostia dohrávali s 10 hráčmi, v 51. minúte dostal červenú kartu za nešportové správanie sa Maxime Lopez. Neapol tak bodoval naplno aj v druhom zápase sezóny, so 6 bodmi figuruje na 2. mieste tabuľky o skóre za lídrom AC Miláno. Sassuolo ešte nedalo gól a je bez bodu na poslednej 20. priečke. Nedarí sa ani Laziu Rím, ktoré podľahlo FC Janov 0:1 a takisto čaká v novom ligovom ročníku na prvý bod.

V ďalšom zápase hráči US Lecce remizovali na ihrisku AC Fiorentina 2:2. Úspešný debut v najvyššej talianskej súťaži absolvoval v drese hostí Nikola Krstovič. Čiernohorský útočník, ktorý donedávna pôsobil v Dunajskej Strede, prišiel na ihrisko v 72. minúte a po štyroch minútach gólom uzavrel skóre na konečných 2:2.