Main Content

Ronaldo: "Neymar môže byť lepší ako Messi"

streda, 21. marec 2012 11:38 | Autor: Erik Tejedi

Ronaldo: "Neymar môže byť lepší ako Messi"
Ronaldo: "Neymar môže byť lepší ako Messi" | zdroj: Erik Cecs pre Sport7.sk, foto SITA

Útočník, ktorý je v súčasnosti na dôchodku, nemá pochybnosti o tom, že jeho krajan má obrovský potenciál, ale musí čo najskôr začať hrať v Európe. Navyše je presvedčený, že sa Neymar môže stať najlepším hráčom na svete.

Brazílska legenda Ronaldo hovorí, že útočník Santosu Nemyar môže dosiahnuť ešte väčšie úspechy ako barcelonská hviezda Lionel Messi. Avšak iba v prípade, že opustí svoju vlasť.

Dvadsať ročný hráč nedá dopustiť na svoju vlasť a na začiatku roka podpísal nový kontrakt so Santosom, ktorý vyprší v roku 2014. Urobil tak napriek eminentnému záujmu Barcelony či Realu Madrid.

Kouč Santosu, Mauricy Ramalho, nedávno odmietol predstavu, že by Neymar potreboval hrať v Európe, aby plne využil svoj potenciál. Ronaldo si však myslí niečo iné, keďže väčšinu svojej hráčskej kariéry strávil na starom kontinente."Lionel Messi je na vyššej úrovni ako ostatní hráči na tejto planéte," povedal Ronaldo pre miestnu televíziu TV Cultura.

"Neymar je najväčší talent našej krajiny. Verím, že môže byť lepší ako Messi. Je tam ešte veľmi veľký priestor na zlepšenie, ale nie v prípade že ostane v Santose. Ak nebude hrať v zahraničí, je jasné, že on nikdy nebude najlepší na svete. Hoci brazílsky futbal rastie, stále nemá potenciál urobiť dojem v zahraničí," dodal.

Neymar má zatiaľ za sebou šestnásť vystúpení za seniorské mužstvo "Kanárikov", v ktorých strelil osem gólov, čo tvorí vynikajúci reprezentačný priemer 0.5 gólu na zápas.

Neymar od roku 2014 vraj v Barcelone
Brazílsky supertalent Neymar z FC Santos je o krok bližšie k prestupu do španielskej Barcelony. Tvrdili to včera španielské a brazílske média, ktoré uvádzajú, že Barcelona zaplatila Santosu za Neymara zálohu vo výške 14,5 milióna eur. Neymar by mal na Nou Camp prestupiť v lete v roku 2014, kedy Barcelona doplatí Santosu zvyšných 43,5 milióna eur. Viac informácií tu.