Main Content

MS 2010: Ballacková noha by nemala byť zlomená, v pondelok definitíva

nedeľa, 16. máj 2010 17:39 | Autor: TASR

Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Michael Ballack stále stopercentne nepozná závažnosť zranenia svojho pravého členka.

Tridsaťtriročný futbalista mal totiž na poranenom mieste veľkú podliatinu a lekári sa rozhodli, že vyšetrenie röntgenom podstúpi až v pondelok. Stredopoliar Chelsea sa zranil v sobotňajšom finálovom zápase FA Cupu proti Portsmouthu (1:0), keď sa v 44. min ostro zrazil so stredopoliarom Kevinom-Princeom Boatengom. Následne musel odísť z ihriska, pričom si držal pravý členok. Vzápätí ho nahradil Brazílčan Juliano Belletti.

Vyšetrenie na štadióne Wembley nepotvrdilo, že by malo ísť o zlomeninu. Rodák z mesta Görlitz však mal naďalej obavy, preto sa lekári rozhodli zopakovať vyšetrenie. Ballack je jedným z ťahúňov nemeckej reprezentácie a jeho neúčasť na svetovom šampionáte v JAR by bola pre zverencov Joachima Löwa citeľná. "Prvé vyšetrenia nepreukázali, že by malo ísť o zlomeninu. Michael sa však chcel uistiť, či je všetko naozaj v poriadku," skonštatoval nemecký kouč.