Main Content

Má Martin Pospíšil šancu zahrať si v NHL už tento rok?

utorok, 15. august 2023 17:27 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Ďalším adeptom na presadenie sa v kanadsko-americkej NHL spomedzi slovenských hokejistov je Martin Pospíšil. 23-ročný zvolenský rodák je v náročnej, no nie beznádejnej situácii.

23-ročný forward prežíva ťažké obdobie. V lete mu však zástupcovia Calgary Flames ukázali, že s ním v najbližších mesiacoch počítajú. Po podpise nového kontraktu sa začalo hovoriť o jeho šanciach na NHL. Pospíšil na svoj debut v profilige čaká. V uplynulom ročníku mu robili veľké problémy zranenia a stihol odohrať len 20 zápasov, v ktorých získal 10 kanadských bodov.

Pospíšil však patrí k najlepším hráčom na farme Plameňov. Dá sa očakávať, že v tomto roku bude klopať na brány NHL. Jeho štýl je často porovnávaný s hrou Milana Lucica či iných silových útočníkov. V prípade, že niekdajší člen reprezentačnej dvadsiatky môže debutovať už počas tejto sezóny.

V jeho prospech hrá aj fakt, že organizácia Calgary Flames prechádza prestavbou. Viacero hráčov je pripravených opustiť tím. Taktiež sa menil tréner a vedenie v franšíze. Pokiaľ Pospíšil v prípravnom období dokáže ukázať kvalitu, bude žhavým adeptom na dres prvého tímu.