Main Content

Je toto najviac nedocenený hráč v NHL?

pondelok, 14. august 2023 21:40 | Autor: Róbert Kalnický

Carter Verhaeghe
Carter Verhaeghe | zdroj: TASR

Pokiaľ sa bavíme o najmenej docenenom hráčovi v kanadsko-americkej NHL, musíme sa zastaviť pri mene Carter Verhaeghe. Útočník Floridy Panthers píše nádherný príbeh.

Keď v roku 2020 vyhral s Tampou Bay Stanley Cup, asi nikto nečakal, že sa dokáže vypracovať na osobnosť, akou je. Florida Panthers si kanadského krídelníka upísala na trhu s voľnými hráčmi a s odstupom času sa to ukazuje ako skvelý ťah. Verhaeghe sa totiž postupne zaradil medzi najväčšie osobnosti v organizácii.

Už v uplynulom ročníku dokázal, že s ním treba počítať. Pamätná bola séria proti Washingtonu Capitals, kde strieľal jeden víťazný gól za druhým. V sezóne 2022/2023 však dokázal ešte väčšie veci. V základnej časti strelil 42 gólov a pridal 31 asistencií. Počas play-off strelil víťazný gól proti Bostonu Bruins, následne pálil ostrými aj v ďalších stretnutiach. Verhaeghe je zároveň strelcom víťazného gólu jediného zápasu, ktorý Florida vyhrala vo finále Stanley Cupu.

28-ročný krídelník má kontrakt platný ešte dva roky. Ročne však zarába 4,16 milióna dolárov. Dá sa však očakávať, že jeho ďalšia zmluva sa bude šplhať k hranici možno aj dvakrát vyššej.